СПИН ли покоси мениджърът на Лили Иванова Стефан Зашев?

Големият приятел на естрадната ни прима Лили Иванова – Стефан Зашев, който умря от инфаркт на 2 януари, най-вероятно е бил болен от СПИН – пише „Уикенд”. Този сензационен слух броди упорито в шоусредите, след изненадващата кончина на финансиста, който си отиде само на 55 години. Стефан Зашев се спомина в първите дни на Новата година в Брюксел, само ден след като се върнал от Мадрид, където посрещнал 2015-а в компанията на приятели. Преди това пък бил с Лили Иванова навръх Коледа в София. Нищо не предвещавало трагедията, която по-късно го споходила.

[caption id="attachment_433692" align="alignleft" width="300"]Стефан Зашев е в гей средите още от късния соц Стефан Зашев е в гей средите още от късния соц[/caption]

„Какъв инфаркт? Та той беше слаб като вейка, не пушеше цигари, не бе подложен на особен стрес” – коментират изумени познати на финансиста. Според тях причината той да получи сърдечен удар е друга. Най вероятно е бил носител на вируса на СПИН както хиляди хомосексуалисти, за което издавала бледата му кожа, изпитото лица и възкльощава фигура. Както е известно, чумата на 20-и век поразява органите и дори една обикновена настинка може да се окаже фатална за заразените. Слухът, че Стефан Зашев е серопозитивен, обикаляше София и преди години, когато той внезапно се появи в светското общество. Изтънченият господин имаше определено болнав вид. За това намекна и Евгени Минчев в свое интервю. Паркетния лъв разкри, че при последната им среща финансистът бил доста блед и имал определено нездравословен вид. Тези твърдения определено забулват в мистерия смъртта на финансиста. Публична тайна е хомоориентацията на Стефан Зашев. Той е част от столичния гей елит в късния соц. През 1985 г. обаче емигрира в Брюксел, където се жени по сметка за възрастна белгийка. Без да му пука, привиква и любовника си в Белгия – никому неизвестен пиколо в хотел „Шератон”. „Лили много го обичаше. Той организира концерта е във френската зала „Олимпия”. Тя е съсипана след смъртта му” – коментират от средите на естрадната прима.