12 души загинаха в редакцията на "Шарли ебдо", други са тежко ранениАтентатът в "Шарли ебдо" хвърли не само Франция, но и целия свят в скръб

Терористичният акт в "Шарли ебдо", при който бяха убити 12 души потопи Франция и целия свят в скръб. В знак на траур и почит към невинните жертви на непредизвикана омраза, Айфеловата кула също потъна в тъмнина. Светлините на една от емблемите на френската столица бяха изгасени вчера вечерта, точно в 20 часа местно време, за да бъдат почетени 12-те загинали журналисти, полицаи и мирни граждани.

[caption id="attachment_433671" align="alignright" width="300"]Айфеловата кула изгасна в памет на жертвите от "Шарли ебдо" Айфеловата кула изгасна в памет на жертвите от "Шарли ебдо"[/caption]

Които се оказаха на мушката на двамата братя Саид и Шариф Куаши, за които се смята, че са били членове на Ал Кайда. И докато светлините, озаряващи 324-метровата Айфелова кула изгасваха, Париж също беше притихнал след кървавия акт на насилие. Винаги оживеният град продължава да бъде скован от ужас след случилото се, хората сякаш все още не могат да повярват каква трагедия се е разиграла в самото сърце на Париж.

Вече трети ден хората се събират на площад Република, за да запалят свещи и да отдадат почит на загиналите при атентата 12 души, предават от vsekiden.com. Tова е най-кървавата атака във Франция от десетилетия насам. В страната вече е обявен тридневен траур в памет на загиналите.

Припомняме ви, че на 7 януари около обяд двамата братя Саид и Шариф Куаши нахълтаха в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в Париж и откриха огън с автомати Калашников. Вследствие на стрелбата загинаха 12 души, а 20 други са ранени, някои от които тежко и с опасност за живота.

Братята бяха подпомагани и от 18-годишния ученик Хамид Мурад, който сам се предаде на полицията след атентата.