Терористите от Париж са се включили в клетка на Ал Кайда в ПарижТерористите от Париж са планирали още един атентат

Терористите от Париж най-вероятно са били членове на Ал Кайда. Двамата братя - Саид и Шариф Куаши, са се включили в парижка клетка на Ал Кайда, която е набирала бойци за Ирак. Това се е случило преди няколко години. По-малкият брат Шариф дори е бил осъден за участието си в групата на джихадистите, но съдът не е намерил достатъчно доказателства, че организира терористичен акт и е бил освободен. Тогава единият от терористите от Париж е бил едва на 22 години.

[caption id="attachment_433648" align="alignright" width="300"]Терористите от Париж застреляха 12 души Терористите от Париж застреляха 12 души[/caption]

Брат му Саид пък е бил разследван за участие в организирано бягство от затвора през 2010 година. За момента обаче полицията във Франция отказва да разкрие дали атентатът, извършен от двамата братя в редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо" е бил извършен под влияние на международна терористична организация.

Органите на реда разкриват единствено, че терористите от Париж най-вероятно са планирали още един атентат, за който са се били подготвили с бутилки запалителна течност, открити в колата им, научиха от vsekiden.com. Третият участник в атентата - Хамид Мурад, който е ученик едва на 18 години, вече се е предал на полицията.

Срещу него не са повдигнати обвинения, тепърва предстои да се уточнява как точно ученикът се е замесил в кървавата атака. Любопитното е, че макар да твърди, че е част от терористичния акт, Мурад има алиби за самото време на покушението, осигурено му от негови съученици.

Органите на реда във Франция пък окачествиха двамата братя Саид и Шариф като въоръжени и много опасни.

.