Светът реагира остро на атентата в Париж, при който загинаха 12 душиКарикатури осъждат атентата в Париж, станал именно заради осмиващи картинки

Светът реагира остро на атентата в Париж, при който загинаха 12 души. Заради нелепия факт, че са работили в медия, осмиваща ислямската религия с карикатури. В отговор на кървавия терористичен акт, медиите по целия свят започнаха да публикуват серия карикатури, осъждащи действията на тримата терористи, за които се предполага, че са разстреляли жертвите.

От razkritia.com публикуваме някои от най-въздействащите от тях, можете да ги видите в галерията под статията.

[caption id="attachment_433598" align="alignright" width="300"]атентата в Париж "Той първи започна да рисува"[/caption]

Припомняме ви, че вчера сутринта трима маскирани мъже нахлуха в редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо". Те откриха огън с автомати Калашников по намиращите се в редакцията хора. В резултат на стрелбата 12 души, от които двама полицаи, загинаха. Има поне десет ранени, които са настанени в болница, като състоянието на четирима от тях е тежко и гаранция за живота им няма.

Свидетели разкриват, че са чули поне 30 изстрела. Причина за кървавата саморазправа са поредицата карикатури, които от списанието са публикували на религиозна тематика. През ноември 2011 година редакцията на "Шарли Ебдо" дори беше бомбандирана заради карикатура на пророка Мохамед, публикавана ден по-рано, припомнят от "24 часа".

От полицията във Франция обявиха, че извършителите на атентата са трима, като най-младият от тях сам се е предал в управлението в Париж. В момента се издирват двамата братя - Саид и Шериф Коуачи, за които се смята, че са организирали атентата.

Те са с алжирски произход, а през 2014 година са се завърнали от Сирия, където са участвали на страната на бунтовниците срещу президента Башар Асад.

[gallery link="file" ids="433601,433602,433603,433604"]