Терористите от Париж са били трима, полицията вече ги е идентифициралаУбийците от Париж са воювали в Сирия срещу президента

Полицията във Франция вече е идентифицирала терористите, които вчера потопиха страната в кръв. Според източници от местните органи на реда, убийците на 12 души в редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо", са трима. Това са Шериф и Саид Коуачи, които са братя, а третият човек е Хамид Мурад.

[caption id="attachment_433536" align="alignright" width="300"]Двама братя са виновни за атентата в Париж Двама братя са виновни за атентата в Париж[/caption]

За тях се знае, че братята са живели в околностите на френската столица, докато Хамид е от Реймс. Шериф и Саид наскоро са се завърнали от Сирия, където са воювали на страната на бунтовниците срещу президента Башар Асад, предава френската медия Le Point.

Братята са с алжирски произход и са на възраст между 32 и 34 години. Третият заподозрян - Хамид Мурад, е едва на 18 години, научиха от "24 часа". Към момента липсва официално потвърждение на информацията за самоличността на терористите, тъй като данните от разследването на кървавия акт се пазят в пълна конфиденциалност и не се огласяват публично.

Единият от братята е бил осъден през 2008 година във Франция заради участието си в иракска терористична клетка, действала на територията на Париж. Припомняме ви, че вчера сутринта терористи нахлуха в редакцията на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо" и откриха огън с автомати Калашников. Вследствие на стрелбата 12 души, сред които и двама полицаи, загинаха, а много други са ранени и се намират в болница във френската столица. Някои от тях са с опасност за живота.

Нападателите са успели да избягат, а според очевидци на кървавата баня, те са били трима. Причина за нечовешкото нападение са редицата карикатури, осмиващи ислямската религия и пророка Мохамед, които изданието редовно публикувало на страниците си.