Ще има ли предсрочни избори тази година?

Ще има ли предсрочни избори тази година?
5 (100%) 1 vote

Предсрочни избори ще бъдат пагубни за държавата

Предсрочни избори през тази година надали ще има, смятат социолози

Предсрочни избори през тази година са много малко вероятно. Това е мнението на водещи социолози в страната, които коментираха един от най-наболелите въпроси, които вълнуват умовете на хората. Според експертите провеждането на още едни предсрочни избори в рамките само на една година, би довело до влошаване на и без това лошата политическа стабилност в страната. И ще бъдат пагубни за България.

Предсрочни избори са малко вероятни

Предсрочни избори са малко вероятни

Според Боряна Димитрова, един от експертите на Алфа Рисърч, през започналата 2015 година всяка една от политическите сили, които са в Парламента, ще си направи равносметка за случилото се и за поведението си през изминалата година.

В периода преди местните избори много от кметовете ще бъдат принудени да помислят за нова визия за развитие на общините, на които са начело. За да успеят отново да спечелят доверието на избирателите си. Социоложката коментира и отношенията в управляващата коалиция, които всъщност са основната причина все по-често да се говори за провеждането на предсрочни избори.

Постоянните спорове между управляващите партии няма да секнат, но заради стабилността на кабинета коалиционните партньори ще бъдат принудени да правят компромиси, предават от vsekiden.com. Колегата й Андрей Райчев от Галъп пък не смята, че местните избори ще породят още спорове в коалицията на управляващите.

ГЕРБ също не са в позиция да търсят нови избори на този етап, а партньорите им също са наясно, че подобен сценарий надали ще се развие благоприятно за тях.

Опозицията пък не притежава необходимото единение и сила, за да предизвика предсрочни избори, убедена е и Боряна Димитрова.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар