Сградата на парламента е построена върху старо турско гробище

Двойно проклятие е надвиснало над парламента на Република България.

Запознати припомнят, че сградата на парламента е построена върху турско гробище през 1884 година. В това гробище са били полагани тленните останки на най-ожесточените бандити на Османската империя. Бившият Партиен дом, който към днешна дата също се използва от народните представители е построен през 50-те години на миналия век върху християнски храмове, които са били разрушени от предишните власти, както и върху гробище на хора, дали живота си за вярата.

[caption id="attachment_433422" align="alignright" width="300"]Сградата на парламента е построена върху старо турско гробище Сградата на парламента е построена върху старо турско гробище[/caption]

Специалисти посочват, че свръх концентрацията на мрачни сили дава негативна енергия на народните представители, което пък оказва влияние върху вземането на важни решения. От години лошата енергия се трупа в парламента и по този начин нараства агресията и обидните думи, които заливат пленарната зала. Всеизвестен е фактът, че народните представители често се оплакват, че страдат от общо неразположение и главоболие и немалка част от тях са убедени, че този факт е породен от лошата енергия, която витае в сградата.

Народните представители, които имат претенциите, че са вещи по темите за окултизма са убедени, че главоболието им е породено от факта, че зданията на законодателния орган са построени на лоши места, както и от това, че на едно място се сблъскват много хора, които са с различна енергия. Археолозите пък посочват, че триъгълникът на властта, оформил се в центъра на София между Президентство, Министерски съвет и бившия Партиет дом е с богато историческо наследство. В непосредствена близост до тези сгради, както и под тях са се издигали уникални здания от времето на Римската империя, раннохристиянски храмове и средновековни църкви.

Немалка част от тези храмове са били унищожени по особено безмилостен начин от българските управници след освобождението от турско робство. Най-парадоксалното в цялата тази картина е фактът, че именно строителят на съвременна България и големият радетел за модерна София – градоначалникът Димитър Петков е най-големият разрушител на православни храмове. Петков е бил кмет на столицата за времето от 1888 до 1893 година, а по това време министър-председател е Стефан Стамболов, пише vsekiden.com.