Такситата измислиха поредния си метод за измама, с който да цоцат клинтите!

Нова шашма да мамят клиентите, са измислили таксиджиите в столицата, а и из цялата страна. Тя е изключително проста, но ефикасна. Те само са разместили написаните данни, фигуриращи върху стикерите. Така най-отгоре се вижда не тарифата, на която возят реално, а тази, която е средната за София.

Или направо първоначалната такса. Новата измама е дело на таксиметрови дружества, които возят пътници на максимален таван. Той е за дневния превоз от лев и тридесет стотинки за деня, а за нощта сумата скача с още тридесет стотинки.

[caption id="attachment_433377" align="alignright" width="300"]таксита Ето как ни мамят такситата, при това след като вдигнаха тарифите[/caption]

Средната тарифа за столицата обаче е доста по-малка. Тя съответно е за дневна от седемдесет и седем стотинки на километър и осемдесет и осем стотинки за през нощта. За да подмамят клиентите да и да им повярват и качат на таксито им, шофьорите слагат на върха на стикера средната сума, на която уж возят. Но де факто шофьорите извозват клиентите си за доста по-солени суми. Така измамените не подозират, че се возят почти на двойна тарифа.

Старите вълци разкриват, че номера вече върви повече от година и половина и никой не го е спрял.

Правилата обаче са ясни, въпросът е кой ги спазва. На всяко едно такси, независимо към коя компания принадлежи, задължително трябва да има четири стикера. Местата също са им фиксирани според разпоредбата. Те трябва да се разположат на задното стъкло, на страничните и на арматурното табло.

Освен това е задължително шрифта да е голям, за да се чете. Седем са реквизитите, които също задължително трябва да са упоменати. В противен случай прегрешилия шофьор се наказва със солена глоба. Но само ако бъде заловен, разбира се.