Виваком остави хиляди потребители без мобилна и всякаква друга връзкаВиваком се срина малко след 15 часа днес, от фирмата отговарят с недомлъвки

Виваком се срина и остави десетки хиляди свои клиенти без телефонна, мобилна и интернет връзка. Сривът стана малко след 15 часа днес, когато неизяснен до момента проблем остави десетки хиляди домакинства не само в София, но и на територията на страната без интернет и домашен телефон.

[caption id="attachment_433362" align="alignright" width="300"]Виваком се срина Виваком се срина[/caption]

Според ядосаните потребители не само оптичният, но и мобилният интернет е отказал. Същото се случи и с мобилната връзка на компанията като мобилните телефони, които ползват услугите на оператора, започнаха малко по малко да дават смущения.

Клиентите на Виваком се оплакаха, че ту успяват да наберат близките по телефона си, ту връзката се разпада, научиха от Агенция ПИК.

И това далеч не е всичко. Оказа се, че хората не успяват да се свържат с операторите на Виваком, за да се оплачат от проблема. На дежурните телефони не отговаряше никой, а сайтът на компанията също се срина. Единствено Фейсбук страницата им остана функционираща и съвсем естествено, за отрицателно време беше залята от недоволни коментари на разгневени граждани.

"Срамота, не мога да се свържа с никого!", "Виваком, поне си направете труда да обясните какво се случва", са само част от отзивите на побеснелите клиенти на оператора. Цели фирми не скриха негодуванието си, че заради срива на Виваком работата им е буквално парализирана.

И изтъкнаха, че очакват компенсации. От компанията пък до момента не са дали официално обяснение каква е причината за срива.

Единствено на страницата им във Фейсбук се появи съобщение, с което от оператора се извиняват за причиненото неудобство на клиентите си и изтъкват, че екипите на компанията работят по разрешаването на проблема.