Цветан Василев крои планове за КТБ2

Злополучният банкер Цветан Василев стяга нова далавера.

Вестник „Труд” отбелязва, че преди да излезе наяве истината за КТБ, Цветан Василев бе определят от своите клакьори като банкер за пример. Днес обаче нещата далеч не стоят така.

След като финансовата пирамида КТБ рухна, нейният фараон Цветан Василев ще трябва да отговаря пред правосъдието за спестяванията и депозитите на стотици частни лица и фирми. Най-странното в цялата тази ситуация е фактът, че Цветан Василев продължава да се счита за жертва, а моделът на неговата банка – за успешно бизнес начинание.

[caption id="attachment_433320" align="alignright" width="300"]Цветан Василев крои планове за КТБ2 Цветан Василев крои планове за КТБ2[/caption]

Той обвинява за фалита на КТБ всеки друг, но не и себе си. Не е изключено жалвайки се, че е жертва, Цветан Василев да се опитва да хвърли прах в очите на обществото, за да отклони вниманието от усилията му да довърши осребряването на активите на КТБ в своя полза.

Към днешна дата Цветан Василев е готов да покрие пасивите в КТБ с „Виваком”. Запознати обаче посочват пред медията, че това му желание по никакъв начин не кореспондира с извършените действия и допълват, че може би е редно банкерът да декларира същото и за „Петрол”. Той обаче няма да го направи и вместо това ще продължи да хвърля безсмислени твърдения и обвинения в публичното пространство за мащабната конспирация, която е организирана срещу него.

В. „Труд” пише, че след грандиозната измама, наречена КТБ следва КТБ 2. Тоест тепърва предстои да станем свидетели на това как се отмъкват активите, които са закупени с финансовите средства на банката. Сценарист на това развитие на събитията отново е Цветан Василев. Медията посочва и факта, че Цветан Василев неслучайно е избрал за своя трибуна в. „Банкеръ”. Оказва се, че управителят и съдружник в тази медия – Бистра Георгиева е собственик на имотите на ул. „Дебър” № 17 и на ул. „Хубча” 8 в столицата, които е придобила от семейството на злополучния банкер. В същото време е обществена тайна, че на тези адреси се помещават сериозна част от фирмите бушони на Цветан Василев, които е използвал в схемата за източване на КТБ, пише Блиц.