Искането за прекратяването на издирването на Петко Сертов е дошло от съпругата му

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков обяви, че половинката на Петко Сертов е пожелала издирването му да бъде прекратено.

В ефира на Нова тв министър Вучков поясни, че искането на Емилия Сертова не може да бъде удовлетворено, докато не бъде установено местонахождението на Петко Сертов. Вътрешният министър посочи, че издирването се извършва по един и същ начин в страната ни и в Шенгенското информационно пространство. След като дадено лице, което не е извършило престъпление бъде обявено за издирване, то не бива задържано.

[caption id="attachment_433315" align="alignright" width="300"]Искането за прекратяването на издирването на Петко Сертов е дошло от съпругата му Искането за прекратяването на издирването на Петко Сертов е дошло от съпругата му[/caption]

Това, което трябва да се направи е да бъде установено местонахождението му. Министър Вучков бе категоричен, че в този ред на мисли, докато не бъде установено къде се намира Петко Сертов към момента, издирването му не може да бъде прекратено, въпреки настояванията на съпругата му. В заключение вътрешният министър посочи, че все още се издирва и автомобилът, с който се предполага, че бившият шеф на ДАНС е пътувал при изчезването си, пише pik.bg.

Припомняме, че вчера излезе сензационна информация във връзка с мистериозното изчезване на Петко Сертов. От нея стана ясно, че по всяка вероятност Сертов е напуснал съпругата си след 28-годишно съвместно съжителство. Приятели на семейството твърдят, че той възнамерявал да поиска развод от съпругата си. Тя пък от своя страна била крайно обидена от случващото се и решила да го изложи пред цялата страна като го обявила за издирване.

Според запознати Петко Сертов е в Гърция с новата си изгора, която по непотвърдена информация е 26-годишната Теодора Кондова, чиято собственост е автомобилът, с който е пътувал в деня на изчезването си. Кондова е племенница на зам.-председател на Зелената партия – Александър Сурталов, който неотдавна загина при пътен инцидент. Петко Сертов е в неизвестност вече един месец и един ден. През дългия период, в който така и не стана ясно местонахождението му, се появиха множество версии за изчезването му, в това число и че вече е бил ликвидиран. Официално обаче не е потвърдена нито една от версиите.