Официално: Падналия самолет на „Еър Ейша“ излетял без разрешение

Гласувайте за статията

Самолетът на „Еър Ейша“ нямал решение за летене, компанията пред съд?

Самолетът на компанията „Еър Ейша“, който се разби преди девет дни по време на полет за Сингапур, не е имал разрешение за извършване на полети. „Министерството на транспорта на Индонезия не е давало разрешението си, самолетът да излита в този ден“, се казва в изявление на министерството.

„Ясно е, че става дума за нарушение на правилата, тъй като самолетът не е имал разрешение за летене“, подчертава директорът на отдела по въздушен транспорт към министерството на транспорта, предават местни медии.

По неговите думи, министерството в момента разследва, кой е дал разрешение падналия самолет да излети. Той припомни, че полетите на компанията „Еър Ейша“ по тази линия са позволени само в понеделник, вторник, четвъртък и събота, а катастрофата се е случила в неделя, на 28 декември.

По-рано, индонезийския министър на транспорта обвини пилота на самолета, защото не е взел под внимание информацията за метеорологичните условия преди полета.

Падналия самолет на "Еър Ейша" излетял без разрешение

Падналия самолет на „Еър Ейша“ излетял без разрешение

Въпреки това, индонезийските пилоти твърдят, че обвиненията на министъра са неоснователни. В отворено писмо до медиите, пилотите заявиха, че министърът си измисля и че информирането на пилотите за метеорологичните условия, не е част от задължението им.

До сега са открити пет части на летателния апарат на морското дъно в близост до брега на Борнео, където самолетът на „Еър Ейша“ катастрофа със 162 пътници и членове на екипажа, след само 40 минути от излитането от втория по големина индонезийски град Сурабая към Сингапур. Продължава търсенето на останалите останки и черната кутия, която да разкрие истината за трагедията.

Спасителните екипи откриха 34 тела в Яванско море от общо 162-та пътуващи на самолета. Девет от тях са разпознати и предадени на семействата им.

Очаква се в следващите дни да бъдат открити останките и на останалите загинали и да бъдат предадени за разпознаване на властите в Индонезия. В акцията се включиха девет кораба от четири страни, а добрите метеорологични условия вдъхват надежда на спасителите.

В катастрофата няма оцелели.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар