Примата на родната ни естрада Лили Иванова потъна в скръб

В петък почина нейният мениджър Стефан Зашев, който години наред бе дясната й ръка. Лили Иванова е съкрушена от трагичната вест – отбелязва „България днес”. Певицата се е затворила в себе си и не иска да разговаря с никого. Мъжът почина от инфаркт в Брюксел – припомня изданието. В деня на смъртта му примата отново изрази огромната си привързаност към него. На официалния си профил във Фейсбук тя написа: „Човек може да загуби много неща през живота си и от това да произтече много болка, но такава, която остава непоправима и завинаги, е тази при загубата на най-близък приятел и човек. Ти си жив в сърцето ми завинаги. Почивай в мир!” – написа Лили Иванова на профила си в социалната мрежа.

[caption id="attachment_433236" align="alignleft" width="300"]Лили Иванова и Зашев бяха първи приятели Лили Иванова и Зашев бяха първи приятели[/caption]

Самият Стефан Зашев винаги е подчертавал, че работи с Лили с удоволствие, а не за да търси финансови облаги. „Аз не съм мениджър на Лили Иванова, просто се занимавам с нещо, което предстои да направи в чужбина” – каза преди време финансистът преди концерта на певицата в зала „Олимпия”. Постепенно между двамата се заражда истинско приятелство. Примата често е признавала, че само с него се чувства спокойна. Точно затова и в последните години изпълнителката празнува рождения си ден, както и всички останали празници единствено в компанията на Стефан Зашев. Макар на двамата на няколко пъти да е приписвана любовна афера, те са били просто приятели – категорични са от обкръжението на Лили Иванова. Стефан живее и работи в Брюксел. Финансист е и никога не е бил публична личност – допълва изданието. За него в автобиографията си примата пише: „Ти имаш както в живота ми, така и в сърцето ми незаменимо място... Обичам те” – признава Лили Иванова. Неговата последна голяма мечта – да вземе Лили в Европа, така и остана неосъществена.