Десислава Дишлиева е обвиняема заедно с девера си Брендо по дело за трафик на наркотициДесислава Дишлиева прибра шест милиона лева от съда

Десислава Дишлиева - балдъзата на сочения за кокаинов бос Евелин Банев-Брендо, успя да си върне шест милиона лева от родния съд. Това се е случило няколко дена преди Коледа, когато Дишлиева си е получила обратно крупната сума от съда в България след като наказателното дело срещу нея за пране на пари от трафик на наркотици, е било прекратено.

[caption id="attachment_433218" align="alignleft" width="195"]Десислава Дишлиева Десислава Дишлиева[/caption]

Любопитното е, че до момента не беше изнасяна информация за разследването срещу нея. Знае се единствено, че въпросното прекратено дело е съвсем отделно от това, по което Десислава Дишлиева е подсъдима заедно със самия Брендо, а също и съпругата му Моника и Симо Карайчев - брат му.

Обвиненията срещу всички тях са за преводи на пари, получени от трафик на наркотици от чужбина в страната ни. Любопитното е, че първоначално Брендо и фамилия бяха оправдани от родния съд за пране на пари на стойност 21 милиона лева. Делото им обаче беше прехвърлено на Върховния касационен съд, който все още не се е прозинесъл с решение.

В Италия кокаиновият бос вече беше осъден на 20 години заради обвиненията в наркотрафик, научиха от "24 часа". Самата Десислава Дишлиева пък е сестра на Моника - съпругата на Брендо. Съпругът й Константин също е бил съдружник на мафиота, но е застрелян през 2005 година. Две години по-късно е разстреляна и майка му.

На 24 април 2007 година Йорданка Запрянова е убита в дома си, само ден преди да свидетелства срещу Брендо заради прането на пари. По това време Десислава Дишлиева се води собственик на крупната сума от точно 3 083 800 евро, за които пари твърди, че са придобити след продажба на недвижими имоти.

Според прокуратурата обаче те са от трафик на наркотици.