Петко Сертов изчезна мистериозно точно преди месец

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че ситуацията с бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, е ясна.

Припомняме, че Петко Сертов изчезна мистериозно точно преди един месец (на 5 декември). През последните няколко дни Министерството на вътрешните работи не е успяло да събере никаква нова информация по случая. Това бе потвърдено лично от Светлозар Лазаров след церемонията по отличаването на полицай на годината.

[caption id="attachment_433204" align="alignright" width="300"]Петко Сертов изчезна мистериозно точно преди месец Петко Сертов изчезна мистериозно точно преди месец[/caption]

Пред журналисти главният секретар на МВР заяви, че не разполагат с нова информация за Петко Сертов. Той обаче направи изненадващия коментар, че ситуацията с ексшефа на ДАНС е ясна. Лазаров подчерта, че не желае да навлиза в „лични истории” на днешния празник. Въпреки това, той отрече категорично твърдението, че разполагат с данни, които сочат, че изчезването на Петко Сертов е свързано с любовен триъгълник.

Първият шеф на ДАНС напусна столицата със сив автомобил в посока към южната ни съседка Гърция. Той е бил забелязан в близост до безмитния магазин на границата. В хода на издирването бе съобщено от МВР, че Петко Сертов се е регистрирал в гръцки хотел, но българските полицейски власти разбрали за това ден, след като вече напуснал хотела. По неофициално потвърдена информация, Петко Сертов, който от известно време се издирва и с жълта бюлетина на Интерпол, дава сигнали, че е жив и всичко с него е наред.

За момента обаче той не е изявил желание да се легитимира в някое от полицейските управления в южната ни съседка, както бе призован от вътрешното ни министерство. Запознати посочват, че дори гръцките полицейски власти да успеят да открият Сертов, няма да бъде арестуван, тъй като не се издирва като извършител на престъпление, а като изчезнал.

В случай, че бъде открит, той ще бъде помолен любезно да отиде в някое полицейско управление в Гърция, където да покаже документите си за самоличност, а след това българските власти ще бъдат уведомени, че всичко е наред и ще бъде освободен, пише pik.bg.