Ето какво ще се случи точно на Ивановден! Явлението е наистина уникално по рода си!

Интересни природни феномени ще се наблюдават над нашата страна през следващата 2015 година. Точно на Ивановден ще бъде наблюдавана интересна комета. Тя има и своята добре изразена опашка. Кометата може да бъде наблюдавана на територията на страната ни с бинокъл. Това заяви директорът на националната ни обсерватория от връх Рожен в студиото на БНР.

Миналата вечер пък беше нощта на звездния дъжд. Звездопадът бе с около тридесет-четиридесет звезди, които се спускаха по небето. Това невероятно събитие ще бъде видяно и през месец септември над нашата родина. Но тогава, в първия есенен месец ще се превърне във впечатляващо явление на небесния небосклон.

[caption id="attachment_433165" align="alignright" width="300"]Ивановден На Ивановден ще се случи чудното явление и кометата ще моне над България[/caption]

През този месец се очаква и още една изненада. Тогава ще наблюдаваме и пълно лунно затъмнение. През месец октомври миналата година беше последното лунно затъмнение за миналата година. Тогава то съвпадна с още едно ярко и рядко срещано природно чудо- супер луна. То е известно и като кървава луна.

То се случва тогава, когато спътника на Земята се оцвети в червено. Интереснотоявление става тогава, когато червенината, която се появява при изгряване и залязване на слънцето се отрази на луната. Затова и този небесен феномен може да се наблюдава само при някои случаи на лунно затъмнение.

След три месеца, през март ще има и пълно слънчево затъмнение. То обаче няма да се вижда от България. Изобщо през тази година астрономите обещават още небесни и природни чудеса. Очаква се през тази година да има няколко метеоритни потока, по-известни като звездни дъждове.