Разкриха - ето как се топи проблемният корем и паласките!

Коремът и коремните паласки могат да се стопят най-ефикасно с упражнения. Известното като „бирено коремче” е възможно да се стопи най-бързо с вдигане на тежести. Това сочи най-новото американско проучване.

Силният пол, ако се занимава само двадесет минути на ден с вдигане на гирички или тежести натрупват по-малко паласки около корема си спрямо другите. Тези физически упражнения оказват невероятно въздействие и топят излишните килца. Те се нареждат първи в една своеобразна класация като колоезденето, фитнес упражненията и дори бягането. Вдигането на тежести унищожават тлъстините около корема много по-бързо и ефикасно от всички останали упражнения.

[caption id="attachment_433161" align="alignright" width="300"]корем Нищо по-добро за сваляне на корема от гиричките, твърдят учените[/caption]

А всеизвестна тайна е, че колкото по-малко мазнини сме натрупали около корема, толкова живота ни ще е по-дълъг и продължителен. А и здравето ни също няма да пострада от натрупването на излишества в тази област на тялото ни.

Специалистите от университета в Харвард са препоръчали вдигането на тежести да се комбинира и с аеробика. Именно в това съчетание се горят най-много мазнини в областта на корема. Това било установена от експеримент от около 10 500 американци на възраст над четиридесет години.

Според резултатите мъжете, които са се занимавали с вдигане на тежести дванадесет години и са го правили ежедневно в продължение на двадесет години са имали най-малко коремни натрупвания и са изглеждали най-добре. Тези мъже също са притежавали и най-голям процент маса от мускули.

Затова и експертите в здравето препоръчват освен всечко друго да се вдигат гирички поне по двадесет минути на ден, което ще ни се отрази не само на вида ни, но и на общото ни състояние.