Вадят черната кутия на „Норман Атлантик“

Гласувайте за статията

Разследват пожара на „Норман Атлантик“, има съмнения за умишлен палеж

Следователите откриха черната кутия на ферибота„Норман Атлантик“, който преди пет дни пострада от пожар, при което загинаха най-малко 19 души. В момента корабът е закотвен в италианското пристанище Бриндизи и се води следствие заради пожара, предаде ДПА.

Италианските пожарникари и следователи с противогази се качиха на кораба, където откриха черната кутия, която ще им помогне да определят при какви обстоятелства се е стигнало до пожара.

Извадиха черната кутия на "Норман Атлантик"

Извадиха черната кутия на „Норман Атлантик“

Части от ферибота все още са недостъпни след пожара, поради което търсенето на телата бе отложено за утре. Гръцките власти съобщиха за 19 души, които се смятат за изчезнали след избухването на пожара на„Норман Атлантик“ , но се опасяват, че на кораба е имало и голям брой нерегистрирани пътници, нелегални имигранти, и черната статистика би могла да бъде по-голяма, пише lokalno.mk.

След няколко опита на следователите, да се качат на ферибота, прокурорът Еторе Кардинали заяви, че е невъзможно да се стигне до ключовата част от кораба, където все още е много опасно. Колите и камионите все още бавно горят там, което подлага на риск следователите.

В същото време, в италианския град Бари започна разследване срещу още четирима души. Следствието проучва действията на капитана на кораба, директорът на корабостроителницата, двама членове на екипажа и представител на компанията „Анек“, като се смята, че някой от тях е потенциално отговорен за фаталния инцидент.

„Норман Атлантик“ се запали около Коледа, а над 221 души бяха изложени на смъртна опасност по време на пожара. След двудневна спасителна акция на гръцките и италианските власти, бяха спасени почти всички пътници, с изключение на 19 души, за които се предполага, че са загинали. Първоначалните версии бяха за злополука, но според новите хипотези става въпрос за умишлен палеж. Очаква се черната кутия на кораба да разкрие истината за пожара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар