Синдромът „1-ви януари“ засяга дори и онези, които не прекаляват с алкохола

Гласувайте за статията

И точно както всички знаем, чувството на силно главоболие и виене на свят идва заедно с махмурлука, който е следствие от злоупотребата с алкохола по време на празниците

главоболие

Синдромът „1-ви януари“ засяга дори и онези, които не прекаляват с алкохола

Колкото и шеговито да звучи, случващото се с организма след поредния грандиозен запой никак не е за пренебрегване. Според статистиката, мигрената, главоболието и гаденето, както и световъртежа измъчват около 75-80% от хората, след като са пили най-малко 200 грама чист алкохол.

Специфичната причината за проблема

Разбира се, болката в главата не идва от нищото и е предшествана от някои процеси в тялото, след злоупотребата с алкохола. Например, едно скорошно изследване на американски лекари в Ню Йорк довело до парадоксални резултати. Оказва се, мигрената е задължителна, ако пиете много. Някои пациенти пият в малки дози сутрин и затова чувстват по-силна атака. Всъщност, на базата на тези проучвания учените в Ню Йорк докладваха редица възможни причини за мигрена след пиене на алкохол:

Отделянето на течности от организма: след като се пие алкохол, той причинява прекомерно уриниране, дехидратация и следователно това естествено причинява вазоспазъм на нервните клетки.

Реакция на черния дроб. Черният дроб, който пропуска алкохол започва да произвежда по-малко глюкоза. Лечение на цироза предвижда попълване на баланса на глюкоза в кръвта.

Алкохолът в големи дози засяга нервните клетки, които просто умират.

Подуване на кръвоносните съдове и мозъчната тъкан. Дори и да има малки отклонения, алкохолът предизвиква тяхното увеличение и в резултат на това се случва тежката мигрена.

 

Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар