Разкриха самоличността на Мона Лиза

Гласувайте за статията

Мона Лиза може да се окаже майка на Да Винчи

Загадъчната картина Мона Лиза продължава да вълнува историците и художниците. Коя е жената, която Леонардо Да Винчи е увековечил? Последната теория е, че това е майката на великия художник.

Според ново проучване на италианския историк Анджело Паратико, майката на Леонардо да Винчи е китайска робиня, чийто портрет е световноизвестната Мона Лиза. И Паратико не е първият човек, който твърди, че известната картина всъщност е портрет на майката на Леонардо.

Мона Лиза била майката на Да Винчи?

Мона Лиза била майката на Да Винчи?

Паратико прекарал последните 20 години в Хонконг, където се е занимавал с изследвания на връзките между Италия и Китай, възникнали през последните 500 години, пишат от time.mk.

В своята книга „Leonardo da Vinci: A Chinese scholar lost in Renaissance Italy“, която ще бъде публикувана следващата година, Паратико твърди, че съществува силна връзка между Леонардо и Далечния Изток.

mona lisa

„Сега съм съвсем сигурен, че майката на Леонардо е родена на изток. Един от богатите клиенти на бащата на Леонардо е имал робиня, която се е наричала Катерина. След 1452 г. и датата на раждане на Леонардо, нейното име повече не се споменава в нито един документ на този човек. Което значи, че е заличена от списъка с робите „, казва Паратико.

Бащата на Да Винчи е бил съдебен протоколчик, а досега се смяташе, че майка му се е наричала Катерина и е била местно селско момиче, но Паратико смята, че тя е била робиня.

„По време на Възраждането, страни като Италия и Испания са били пълни с роби от ориенталските страни“, добавя историкът, който също твърди, че много аспекти от живота на Да Винчи подсказват, че е потомък на жена от Ориента.

„Той е бил вегетарианец, което по това време е било доста необичайно. Мона Лиза е вероятно портрет на майка му, както твърди и Зигмунд Фройд през 1910 година. Пейзажът на картината на Мона Лиза изглежда като китайски и дори лицето изглежда като китайски „, подчертава Паратико и смята, че единственото решение на загадката вижда в ДНК анализа, чрез който би трябвало да се изследват тленните останки на роднините на Да Винчи във Флоренция.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар