Изчезналият самолет на ЕърЕйша намерен в Яванско море?

Изчезналият самолет на ЕърЕйша намерен в Яванско море?
5 (100%) 1 vote

Изчезналият самолет на ЕърЕйша намерен, летци забелязали останки в Яванско море

Изчезналият самолет на ЕърЕйша може да се окаже открит. Пилоти на австралийски самолет забелязали отломки, приличащи на части от самолет в Яванско море.

Самолетът „Еърбъс 320-200“ със 155 пътници и седемчленен екипаж, изчезна в неделя 06:17 местно време и според индонезийските власти, вероятно се намира на дъното на морето. Според обявената от тях информация, пилотът е загубил контрол над машината и е катастрофирал.

„Въз основа на координатите, които имаме, предполагаме, че самолетът се е разбил и е на дъното на морето“, заяви ръководителят на индонезийската агенция за търсене и спасяване.

Австралийски пилоти съобщиха за намерени възможни останки на изчезналия ЕърЕйша

Австралийски пилоти съобщиха за намерени възможни останки на изчезналия самолет на ЕърЕйша

Часове по-късно  бе оповестено, че австралийски пилоти са забелязали отломки от самолет в Яванско море. Предполага се, че става въпрос именно за останките на изчезналия самолет на ЕърЕйша. Пилотите на австралийския самолет са засекли странни предмети във водата, на повече от хиляда километра от последното известно място. В момента търсенето е насочено именно към тази зона, въпреки че властите не са особено обнадеждени.

„Индонезийското правителство нареди националната спасителна агенция, авиацията, флота и армията да мобилизират всички сили в търсене на самолета по море и суша“, каза Юсуф Кала, вицепремиер на Индонезия. Той сподели още, че държавата ще направи всичко възможно, за да открие изчезналия самолет.

Въпреки това, индонезийските власти са убедени, че самолетът вече е на дъното на морето, но все още не разполагат с никакви доказателства. Затова изчакват докладите на спасителите, които бяха изпратени на посоченото място.

Самолетът на ЕърЕйша със 162 пътници и членове на екипажа изчезна от радарите в неделя, по време на полет до Сингапур. След първите часове на тревога и несигурност, властите излязоха с изявление, според което самолетът се е разбил, а всички пътници са загинали.

Това не е първият случай с изчезнал самолет за последните няколко месеца. По-рано през годината, самолет на „Малайзия еърлайнс“ също изчезна от радарите с повече от 200 пътници на борда. Имаше съмнения, че самолетът е бил отвлечен от терористи, но след седмици на издирване, правителството обяви, че вероятно той се е разбил и всички пътници са загинали в океана.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар