Петко Савов нарича себе си Железният боец и Непобедимият воинПетко Савов не спира с писмата до медиите, има се за живата легенда на 21 век

Петко Савов не спира с писмата си, които праща до медиите. Стрелецът от Лясковец е разпратил нови две писма, в които поздравява хората за най-големите християнски празници - Коледа и Нова година. В текста на писмата си лудият Петко за пореден път разказва своята версия за случилото се на 14 март тази година, когато домът му беше атакуван от барети, а при последвалата престрелка загина командосът Емил Шарков.

[caption id="attachment_432693" align="alignright" width="300"]Петко Савов Петко Савов[/caption]

И не само това. Петко Савов нарича майка си се "светица" и категоричен, че трябва да се гордее, че е отгледала син като него. За себе си пък стрелецът от Лясковец говори като за живата легенда на 21 век. По собствените си думи, лудият Петко гледа на себе си като на белия Нелсън Мандела, и се нарича Железния боец и Непобедимия воин.

Петко Савов е категоричен, че атаката срещу дома му е незаконна и по него са изстреляни над 500 патрони и сто гранати. Той твърди още, че приказките, че е луд, са абсолютна лъжа, целящи да оправдаят действията на хората, които атакуваха дом му, научиха от Vsekiden.com.

В същото време от прокуратурата приключиха с подготвянето на обвинителния акт срещу него. Той ще бъде изправен пред съда в началото на следващата година по обвинение в убийството на баретата Емил Шарков, а също за опит за убийство на още петима командоси, участвали в акцията.

Обвинен е и за притежанието на 4 бойни пушки в дома си, без да има разрешение от закона за това.