Нова година ще започне със сняг и температури много под нулатаНова година ще скове страната в сняг и студ

Нова година започва с кучи студ. Това предвиждат синоптиците на БАН, които направиха детайлна метеорологична прогноза за идващите празнични дни. За Нова година цялата страна ще е покрита със снежна покривка, а зимата ще настъпи с пълна сила още утре, когато температурите ще паднат още.

[caption id="attachment_432678" align="alignright" width="300"]Нова година започва със сняг и студ Нова година започва със сняг и студ[/caption]

Студът ще се задържи чак до Ивановден, а температурите в цялата страна няма да надвишават минус десет градуса. Очаква се още през тази нощ дъждът навсякъде в Северна България да премине в сняг, вятърът от североизток ще донесе и студен въздух. Температурите утре ще се понижат още като максималните ще са между нула и пет градуса по Целзий.

През деня се очаква валежите да спрат, а облачността да се разкъса и да намалее до ясно време. Преди обяд времето на повечето места в страната ще бъде ясно, с разкъсана облачност.

В нощта срещу понеделник обаче ще завали отново като валежите ще бъдат над цялата страна. Над източните райони ще вали дъжд, а над западните - сняг. През деня валежите ще продължат, а вятърът ще продължава да носи студен въздух.

В Дунавската равнина и западната част на страната се очаква да се образува снежна покривка, предават от Агенция ПИК.

Синоптиците предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни и да не излизат на пътя, ако колите им не са със зимни гуми, тъй като се очаква образуването на поледици заради лошото време и минусови температури.