Опасно за живота – не комбинирайте алкохол с антибиотици! Преглеждания: 6636

0
Оценете този post

Не комбинирайте алкохола с никакви лекарства, ако ви е мил живота, а ако искате да живеете по-дълго – откажете алкохола

алкохол

Антибиотична терапия се провежда веднъж в годината поне и всеки средностатистически гражданин на нашата страна знае колко отговорно трябва да се отнася към приема на антибиотици. Лечението с тези лекарства е предписано в много случаи за бактериални и някои гъбични инфекции. В този случай, всеки лекар ще каже ясно: не прекъсвайте процеса, в противен случай заболяването може да се върне!

Продължителността на дадена антибиотична терапия зависи от тежестта на заболяването и е в обхвата от 3 дни, един месец, понякога два! Затова, ако по една или друга причина празнувате и се налага да вдигнете наздравица, но освен това се лекувате с антибиотици или други лекарства – откажете учтиво и не пийте никакъв алкохол. За ваше добро е!

Интоксикацията след употреба на алкохол и антибиотици идва със следните симптоми:

 • силно главоболие;
  гадене и позиви за повръщане;
  ускоряване на сърдечния ритъм;
  зачервяване на областта на лицето, шията и гърдите, „блясък“ в кожата;
  интермитентно тежко дишане;
  спазми на крайниците.

При високи дози алкохол приема на антибиотици може окаже фатален!

Посочените по-горе симптоми са достатъчно сериозни и в повечето случаи човек започва да изпитва внезапен страх да не загуби живота си, което също може да е фатално, затова – не комбинирайте алкохола с антибиотици.

 

Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.