Алкохолизмът превръща мъжът в жена!

Гласувайте за статията

Алкохолизмът съсипва работата на жлезите с вътрешна секреция, аккто и влияе върху работата на хипоталамуса, което пък оказва влияние върху външния вид на пияниците

алкохолизъм

Алкохолизмът превръща мъжът в жена!

Ако се чудите какво е хипоталамус и какво толкова страшно има в съсипването му, то тогава трябва да уточним, че хипоталамуса е висш център на вегетативната нервна система.

За координатор на жлезите с вътрешна секреция се счита хипоталамо-хипофизната система – невроендокринния комплекс. Хипофизната жлеза произвежда специални хормони. И всеки от тези хормони е отговорен за производството на определен хормон за активиране на ендокринната жлеза и хипоталамуса. Следва да се отбележи, че този ендокринен „елит“ е много чувствителен към негативните ефекти на алкохола и отровите, които съдържа.

Всички алкохолни напитки променят функцията на жлезите с вътрешна секреция. На първо място, се прекъсва връзката между тази сложна функция и половите органи, които, между другото, вече са засегнати пряко и стават дефектни поради алкохолните отрови . Лабораторни изследвания показват, че при алкохолно отравяне хипофизната жлеза намалява отпускането на хормони за нуждите на половите жлези. В този случай, увеличава производството на хормона на противоположния пол, който влияе неблагоприятно върху външния вид на пияницата.

Особено засегнати е и ендокринната система на бременни жени. Хормоналната недостатъчност провокира различни усложнения, водещи до смърт на ембриона или раждане на дете с увреждания. Преди много години, е доказано, че лошото представяне на най-малко една от ендокринните жлези в тялото на плода на бременната жена се опитва да компенсира липсата на хормони, което води до преумора на ендокринната система, и това може да се отрази неблагоприятно на живота и здравето на неродените дете. В допълнение, детето вече е програмирано от хормоналните лишения, тъй като родителите му страдат от алкохолна зависимост.

 

Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар