Съветите на проф. Мермерски ще са ни от полза по празниците!

Трябва много внимателно да подбираме храната си по време на коледните празници. За това съветва гуруто на храненето проф. Мермерски. В студиото на БНТ специалиста съветва как и с какво да приемаме с традиционните пържоли. При консумацията им той препоръчва да се завиши количеството на приемане на зеленчуци. Само така тази тежка храна ще бъде по-лесно разградена и приета от организма.

Професорът препоръчва и консумацията на люти чушки. Те съдържат повече витамин С и от всепризнатите депа на цитрусовите плодове. В допълнение съдържат в себе си и веществото и капсацин. Само три люти чушки съдържат витамина на младостта колкото го има в половин килограм лимони. В добавка и „веществото на младостта” прави чушлетата незаменим извор на младост и сила.

[caption id="attachment_432506" align="alignright" width="259"]проф. Мермерски Проф. Мермерски даде ценни рецепти и указания против качване на тегло по празниците[/caption]

Професор Мермерски признава, че преди е консумирал по три кебапчета и порция шницели на коледната трапеза. Но това бил огромен бич за стомаха и изобщо на организма. Причината, твърди учения е заради това, че организма не може да отдели такова огромно количество стомашни сокове, за да се пребори с храната и да я разгради до полезните вещества за организма ни.

Специалистът по хранене съветва и как с природни илачи можеш да победиш такъв бич за човечеството като например високо кръвно налягане. Толкова елементарно и толкова ефикасно. Пробвайте, призовава проф. Мермерски неверниците. Рецептата е следната: Едно твърдо сварено яйце се потопява за едно денонощие /24 часа/ в ябълков оцет. След това се обелва и се изяжда. След третия или четвъртия ден кръвното налягане спада.

Хемороидите са също неприятност, която тормози много от нашите сънародници. Причината да се появят те са разнородни, но още по-неприятни са и вътрешните. За целта специалиста препоръчва да се консумират вътрешността на жълъдите. Те малко нагарчат, но щом се похапне вътрешната им част сутрин, суров, директно от дървото и процедурата се повтори като половин жълъд се хапне вечер, до десетина дни резултат просто ще ви зашемети, твърди проф. Мермерски.

Той обяснява парадокса с това, че ние имаме същата храносмилателна система като свинете, а те непрекъснато си хапват и то с удоволствие от горчивия жълъд.