Ето на каква диета ще бъде подложен президентът Дилма Русеф!

Бразилският президент Дилма Русеф се подложи на диета преди встъпването си в длъжност заради втория си мандат. Тя е избрана втори път за президент на Бразилия. Официално ще встъпи в длъжност точно на Нова година, т.е на 1-ви януари 2015 година. Дилма е решила да смъкне за целта цели девет килограма. Самата тя е заявила, че по време на предизборната си кампания е свалила четири килограма.

Затова в президентството готвачите се готвят да подготвят подходящо за целта менюто се сътворява под вещото ръководство на специалист по хранене, специално избран от дамата. Диетата й се регулира от известен ендокринолог от Аржентина.

[caption id="attachment_432374" align="alignright" width="300"]Дилма Русеф Дилма Русеф сваля цели 13 килограма с тази диета[/caption]

В храната й ще отсъстват бялото брашно, сладки и изобщо храни, които имат в изобилие въглехидрати. Месото също е строго подбрано. Препоръчва се избягването на тлъсти и мазни меса, а само на леки и крехки като пилешко, телешко и повече риба. Но интересното е, че в храненето за президента е предвидена винаги да има топла супа.

67-годишната Дилма Русеф е наполовина българка и е 37-я президент на Бразилия. Тя е първата жена, която заема този висок политически пост на държава, която е седма по икономика в света. Дъщеря е на юриста и строителен предприемач Петър Русев от Габрово. Той емигрира по политически причини и живее петнадесет години във Франция.

След като отива в Бразилия се жени втори път за бразилка, от която има три деца. Вилма е първата, тя има брат, също юрист и сестра, която умира на 25 години. Губи баща си на 15-годишна възраст, а днес майка й е на 81 години. В България има заварен брат, от първия брак на баща си, който също умира през 2007 година. Двамата никога не са се срещали. Като дете Дилма разказва, че е имала мечта да стане балерина, но скоро разбрала, че има друго призвание. В което днес успешно се развива.