Папа Франциск разкри неудобни тайни за свещеници във Ватикана!

Гласувайте за статията

Папа Франциск сипе упреци вмести благословии към Ватикана

Папа Франциск сипе упреци вместо благословии от Ватикана предколедно. Светият отец подбра свещениците, разкривайки неудобните им тайни и то пред всички. В коледното си послание папа Франциск I отправи остра критика към свещенослужителите, съобщава Газета.ру. Папата обвини епископите и кардинали и свещеници в алчност, користолюбие и лицемерие.

Франциск призова членовете на римската курия и административния апарат на Светия престол, да се покаят по време на коледните празници, за да може католическата църква да влезе в новата 2015 г. здрава и чиста. Папата никога преди не е отправял подобни обвинения, което предизвика слухове, че Франциск I е бил информиран за резултатите от секретно разследване, започнато във Ватикана, още по времето на папа Бенедикт XVI.

Папа Франциск насоли свещениците

Папа Франциск насоли свещениците

Пред шокираното множество, той изреди 15 отделни „болести“, от които са пострадали членове на курията – главният административен орган на Светия престол и Ватикана. Той заяви, че част от духовниците му страдат от „екзистенциална шизофрения“ – болестта на тези във Ватикана, които водят двойствен живот. Други определи като заболели от „духовен Алцхаймер“—упрек към тези свещеници, които са забравили връзката с Христос и са се превърнали в „роби на своите страсти, капризи и мании“.

Диагнозите на папа Франциск шокираха всички. Доскоро светия отец правеше впечатление на кротък и послушен човек, а запознати със задкулисните игри във Ватикана, твърдяха, че именно това е причината да бъде избран. Новият глава на римокатолическата църква обаче показа твърдост и решимост, за да се справи със скандалите в църквата.

Той заяви, че няма да си затваря очите, нито да толерира, проявите на „лицемерие“, „тщеславие“, „алчност“ и „користолюбие“. Светият отец смъмри свещениците и за създаването на „затворени кръгове“, които се поставят над общността: Според него всичко „започва с добри намерения, но с течение на времето превръща хората в роби“, а самата тя се израждат в ракова болест, която застрашава хармонията и съгласието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар