Последни новини за Петко Сертов

Гласувайте за статията

Властите разполагат с нова информация за Петко Сертов, която е официално потвърдена

Разследващите разполагат с нова информация за Петко Сертов, която е официално потвърдена. Това стана ясно днес на пресконференцията, която даде Светлозар Лазаров. Той заяви, че гръцките власти са подали информация на колегите си в България, че преди 3 дни издирваният от Интерпол бивш председател агенцията за държавна сигурност е бил засечен в хотел в гръцкия квартал „Лариса“. Издирваният се е регистрирал на 20 декември в хотел в гръцката столица. Той е използвал личната си карта при регистрацията, пише БЛИЦ.

Първият председател на ДАНС останал в хотела до 22 декември, след което следите му отново се губят. Предната вечер е разговарял във фоаето на хотела с чуждестранни граждани. Вечерта преди да напусне хотела той е вечерял в близката таверна. Тази информация категорично отхвърля версията, че обявяният за издирване е бил отвлечен.

Петко Сертов

Петко Сертов е бил засечен в гръцки хотел

Светлозар Лазаров заяви, че издирването на Сертов може да бъде преустановено единствено, ако той се появи в най-близкото полицейско управление и се легитимира с документ за самоличност. Дори и Петко Сертов да бъде открит е невъзможно той да бъде екстрадиран в България, тъй като властите не го издирват за извършването на престъпление, а заради подаването на сигнал от близките му, съобщи Лазаров.

Той благодари на колегите си в Гърция за адекватната и бърза реакция. Все още не са ясни причините, поради които Петко Сертов е решил да напусне родина ни без да уведоми семейството си за решението си. Малко преди да изчезне безследно той е изтеглил 8 000 лв.

Една от версиите, по които разследващите работят е, че Петко Сертов е напуснал България поради лични причини. Според другата версия той е бил важни бизнес срещи зад граница и е трябвало незабавно да замине. За сега не е ясно защо до този момент той не се е свързал със семейството си. Разследващите не отхвърлят вероятността, че съпругата на Петко Сертов крие нещо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар