От партията на Николай Бареков му подготвяли преврат

Цялата истина за оставката на Николай Бареков излезе наяве.

Оказва се от известно време в партията подготвяли преврата на Николай Бареков. В. „Стандарт” излезе със сензационен материал, в който се посочва, че хората на Николай Бареков ще му предложат по примера на Ахмед Доган да напусне политическата формация и да стане неин почетен председател.

[caption id="attachment_432278" align="alignright" width="300"]От партията на Николай Бареков му подготвяли преврат От партията на Николай Бареков му подготвяли преврат[/caption]

Междувременно обаче се правят опити за сериозно обединение между парламентарните групи на ПФ и БДЦ. Основната им цел е да бъде сформиран нов субект на политическия небосклон, който да атакува мощно местните избори. Информирани източници посочват, че именно това е причината за трусовете, които се случват в редиците на ББЦ през последните няколко седмици.

Ако всичко върви по предварително начертания план и се стиковат позициите, напълно възможно е обединението между двете групи да стане факт още през февруари следващата година. Запознати с партийните совалки посочват, че след легитимирането на съюза Николай Бареков ще има съвсем други функции.

Вчера евродепутатът направи нарочно изявление, в което съобщи, че подава оставката си като председател на председателския съвет на ББЦ. Той подчерта, че коалицията „България без цензура” вече не съществува. Николай Бареков отправи призив към партньорите си от коалицията за сформирането на нов коалиционен формат, който да бъде опозиционен блок. Народният представител използва възможността да напомни на всичките си приятели, че най-сериозният дефицит в страната е опозицията.

След изявленията на Николай Бареков, Любен Дилов-син, който е говорител на БДЦ заяви в ефира на Дарик радио, че до края на февруари трябва да стане ясно в какъв състав ще продължат да съществуват и дали изобщо ще продължат съществуването си. В това време БДЦ трябва да вземе и друго решение – дали ще се превърне в предсказуем политически субект или ще продължи да бъде телевизионно предаване в пряка зависимост от настроенията на Николай Бареков или.

В съобщението от съвета на ББЦ се посочва, че не оспорват правото на лично мнение на Николай Бареков, пише pik.bg.