Призрачен град в Германия крие зловеща тайна от студената война

Призрачен град в Германия крие зловеща тайна от студената война
5 (100%) 1 vote

Призрачен град в Германия разкри зловеща тайна

В Германия се намира призрачен град, за който се говори като за легенда. Той се намира в гъста гориста местност и само най-смелите авантюристи са успели да видят част от неговите тайни. Тайни, които могат да унищожат света.

В близост до Бранденбург, в Германия, на края на гъста гора, се намира тихо и спокойно село, чиито местни жители от 1950 г. се занимават с дърводобив. Никой не знаел какво се намира в гората, до момента, когато местните направили невероятно откритие. Било толкова невероятно и опасно, че в сравнение на това, което можело да се случи, ядреният взрив в Хирошима би бил само „малка“ експлозия.

Според информацията на местен вестник, руснаци в селцето Вогелданг започнали да строят този призрачен град още през 1951 година. Той представлявал база, пълна с ядрени ракети за борба срещу Запада.

Градът бил дом за 150 000 войници и цивилни с повече от 550 сгради. Там се намирали мощни противовъздушни, противотанкови и тактически ядрени ракети. Всичко било подготвено за евентуална ядрена война.

Прирачен град в Германия, крие ядрения арсенал на СССР

Прирачен град в Германия, крие ядрения арсенал на СССР

Ядрените ракети били предназначени за Англия, САЩ, Франция, Белгия, Германия. Ракетите били 20 пъти по-мощни от тези, пуснати над Хирошима. Никой в източна Германия не е знаел, че този призрачен град съществува. Всичко е правено през нощта, а материалите са доставяни по странични и неофициални пътища. Военните работели само нощем, и по тази причина разузнавачите не успели да ги открият.

Руски военни строят таен комплекс по време на студената война

Руски военни строят таен комплекс по време на студената война

Операцията по складиране на оръжия спира след срещата на Хрушчов и Айзенхауер. Но през 1961 г. отново започва нова тайна операция под название „Труман“. Старите ракети са заменени с по-мощни и по-смъртоносни. Малкото село отново става център за ръководене на бойни действия в евентуална война. Всички работят усилено за създаването на ново, по-мощно оръжие, пише mkd-news.com.

Местни жители случайно се натъкват на комплекса, който е затворен повече от век

Местни жители случайно се натъкват на комплекса, който е затворен повече от век

Градът е затворен през 1962 година и до края на „студената война“ в него лагерува само 25-ата танкова дивизия на Червената армия. Окончателно районът е напуснат през 1994 г., след края на „студената война“.grad 4

Този призрачен град остава напълно изоставен до съвсем скоро, когато местни жители случайно го откриват и докладват за това пред полицията. Официално той никога не е съществувал, а неговото местонахождение се пазело в най-строга тайна! Заради вълците и дивите прасета, рядко някой смеел да се приближи, но най-любопитните авантюристи не се побояли. И благодарение на тях, призрачният град излязъл на светло.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар