Чия е гробницата на Александър Велики в Амфиполис? (Разкриха мистерията)

Чия е гробницата на Александър Велики в Амфиполис? (Разкриха мистерията)
4 (80%) 1 vote

Разкриват истината за гробницата на Александър Велики до дни

Броени дни делят археолозите от разкриването на истината за гробницата на Александър Велики в Амфиполис.

Македонците, които са убедени, че са наследници на Филип и Александър Македонски, следят развитията около изследването с огромен интерес. Гръцки специалисти пък подложиха на обстоен преглед откритията в гробницата, както и мистериозния скелет, който бе намерен там.

Подробностите за самоличността на мистериозния скелет открит в гробницата от времето на Александър Велики ще бъдат обявени следващия месец, съобщиха от гръцкото министерство на културата.

Разкриват до дни чия е гробницата на Александър ВеликиРазкриват до дни чия е гробницата на Александър Велики

Разкриват до дни чия е гробницата на Александър Велики

„Резултатите от последното изследване на костите, които ще изяснят подробности за пола, възрастта и височината, ще бъдат обявени през януари“, се казва в изявлението. От министерството съобщиха още, че изследването ще бъде направено от експерти от университетите в Солун и Тракия, а загадката скоро ще бъде разбулено, пише mkd.mk.

Археологическия комплекс в Амфиполис се превърна в откритието на годината

Археологическия комплекс в Амфиполис се превърна в откритието на годината

Ноемврийското откритие на скелета в гробница от 4 век преди нашата ера се оказа историческа находка. Гробницата в Амфиполис е обявена за най-голямата откривана някога в Гърция и предизвика голям интерес към всичко, което се случва в региона.grobnica 6

Гробницата е с диаметър 500 метра, вкопана на 30 метра дълбочина в хълм в северната част на Гърция. Тя съдържа скулптури от сфинксове и отлично запазени разкошни мозайки и монети с лика на Александър Македонски. Дали това е гробницата на Александър Велики, или на някой от неговите роднини, все още се проучва.grobnica 89

Стигна се дори до спекулации, че там е погребана Роксана, жената на Александър, или майка му Олимпия, или някой от неговите генерали.

Министерството днес е отхвърлил като напълно неоснователни твърденията на някои гръцки медии, че скелетът принадлежи на 54-годишна жена, вероятно Олимпия.

Историците няколко пъти подчертаха, че е малко вероятно това да е гробницата на Александър Велики, който преди смъртта си на 32-годишна възраст успява да покори по-голямата част от тогава познатия свят и са почти сигурни, че не е погребан в Амфиполис.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Чия е гробницата на Александър Велики в Амфиполис? (Разкриха мистерията)”

 1. Станчо

  февр. 16. 2015

  ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО СТЕ НАПИСАЛИ-АКО ВИЕ СТЕ НЯКАКВО ПОДОБИЕ НА ЖУРНАЛИСТИ ТО АЗ ОПРЕДЕЛЕНО ТРЯБВА ДА СЪМ ПОНЕ ШЕФ НА ЮНЕСКО!!!
  ДИАМЕТЪРЪТ НА МОГИЛАТА Е 158,40 м…….СЛАГАМ ВИ ЛИНК КОЙТО МАЛКО ЩЕ ВИ ПРОСВЕТЛИ ВИЖДАНЕТО…..ИМА ТОЛКОВА ИНФОРМАЦИЯ,НЕ ИЗОПАЧАВАЙТЕ ФАКТИТЕ!!!!
  http://news.makedonias.gr/en/78753/amphipolis-tomb-nine-reasons-why-to-tomb-belongs-to-alexander-the-greats-mother/
  ВИЖТЕ СИ И ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА!!!1
  Чия е гробницата на Александър Велики в Амфиполис? (Разкриха мистерията)-АКО Е ЧИЯ ЗАЩО Е НА АЛЕКСАНДЪР…ИЗОБЩО ТИ КОЙТО СИ ГО ПИСАЛ СИ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК-ХВЪРЛЯМ ТИ РЪКАВИЦА––АЗ ЩЕ ОПИША ВСИЧКО ПО ДОБРЕ МАКАР ДА СЪМ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!!

Добавете коментар