Коко Динев изобщо не се е появявал в София след като гръмна скандала с уредените мачовеКоко Динев се е скрил в село в близост до Сандански

Коко Динев се покри след гръмналия скандал с черно тото. Бившият собственик на Локомотив Пловдив се е скрил в село, намиращо се в близост до Сандански и категорично отказва да говори пред медии за разразилия се скандал с уредени мачове. За които вече бяха разпитвани няколко футболисти, играли в отбора му по негово време.

[caption id="attachment_432013" align="alignleft" width="300"]Коко Динев Коко Динев[/caption]

Заради издънката с излезлите наяве уговорки, бизнесменът буквално е потънал вдън земя и въобще не се е появявал в София в последните седмици, коментират запознати. Половинката на певицата Емилия се е скрил на село, при добър приятел на баща си Иван, който все още е основната фигура във футболния Вихрен Сандански.

И макар преди около седмица да заяви, че няма нищо общо с уредени мачове, поведението на Коко Динев говори друго. Преди около седмица пълничкият бизнесмен сам потърси столична онлайн медия, за да заяви, че не се крие от полицията и няма от какво да се срамува. А фактът, че тримата повикани на разпит футболисти - Сашо Тунчев, Йордан Тодоров и Мартин Камбуров, са играли за пловдивския Локомотив по негово време, определи като неприятно съвпадение.

И макар да твърди, че е напълно чист, името на Коко Динев не за пръв път се замесва в скандал за уредени мачове. В началото на тази година шведското спортно списание "Спортбладет" спомена именно Динев и неговият Локомотив с грандиозен международен скандал с черно тото.

Според медията мачът от 3 февруари тази година на Локомотив срещу Гьотеборг, в който българите паднаха с 0:4 е бил уговорен, научиха от vsekiden.com.

Повод за съмненията на скандинавците е информация от редица букмейкъри, които са се натъкнали на съмнително звишени залози за точен краен резултат от мача. Заради това букмейкърските къщи се спрели да приемат залози още в 34-та минута на двубоя.

И това далеч не е всичко. След края на мача, който беше прекратен в 84-та минута, играчи на шведския тим също са изразили съмнения, че съперниците им са играли симулативно. "В един определен период от пет минути те ни оставиха да правим каквото си искаме и буквално ни подаряваха топката", разказва вратарят на Гьотеборг Джон Алвбоге.