БСП лобира срещу санкциите над Русия (Масови брожения и в ЕС)

Гласувайте за статията

БСП лобира срещу санкциите над Русия

Най-голямата опозиционна сила в България, БСП и нейните коалиционни партньори в Народното събрание, представиха предложение за преразглеждане на санкциите на ЕС към Русия, заради кризата в Украйна, предаде БТА.

Българската опозиция предложи на парламента да поиска от правителството на Бойко Борисов да изготви план за поетапно вдигане на санкциите към Русия. И дори да инициира среща с представители на ЕС в Брюксел за преразглеждане на ситуацията. Причините за това не са политически, а по-скоро икономически. Родни туроператори масово се оплакват, че благодарение на руските туристи досега морските курорти оцеляваха.

БСП лобира срещу санкциите над Русия

БСП лобира срещу санкциите над Русия

„Бизнесът по морето се срива с падането на рублата. Досега в туризма се вливаха основно руски пари, а търговията с недвижими имоти по морето процъфтяваше, благодарение именно на руските туристи. Догодина туристически сезон в България може и да няма, благодарение на санкциите, които САЩ и ЕС наложиха върху Русия и които пряко рефлектират върху бизнеса не само в Европа, но и у нас, гласят коментари на морски хотелиери, за които и този сезон бе изключително труден, а следващия се очертава още по-губещ, пише time.mk.

Брожения срещу санкциите над Русия има не само в България и не само от страна на БСП, но и в цяла Европа. Ангела Меркел също даде назад и даде да се разбере, че е склонна да преразгледа решението си за санкциите върху Русия, ако президентът на федерацията покаже, че уважава суверенитета на Украйна и спре пряката си намеса във вътрешната политика на страната.

Най-влиятелната жена — политик в Европа, все повече се дистанцира от Вашингтон, особено след като финансовите атаки срещу Москва се отразиха на финансовите пазари на цяла Европа и разклатиха стабилността на западните икономики, като засегнаха най-силно Германия.

Германия, като най-силната икономика в ЕС, е страната, която най-тежко усеща последиците от санкциите срещу Русия. Миналата година германският търговски обмен с Русия е бил в размер на 76 милиарда евро, което не може да се повтори в текущата или следващата година, тъй като все повече ще намалява износа и нивото на инвестиции.

С оглед на това, че положителния растеж на цялата еврозона почива главно върху Германия, ясно е, че санкции ще имат дълго време тежки последици върху европейската икономика.

Междувременно картинката в САЩ също става все по-мрачна. Оказа се, че и в Америка агресивната военна политика на Барак не търпи одобрение сред високите етажи на Конгреса и Сената. И въпреки че президента вече подписа закона за нови санкции и прилагане дори на военна сила срещу Русия, негодуванието срещу него нараства.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар