Владимир Путин е намислил да уволни целия кабинет заедно с премиера МедведевВладимир Путин обмисля да направи изненадващ ход, за да обърка политическите си опоненти

Владимир Путин е намислил да свали управляващите в Русия! Руският държавен глава обмисля да направи изненадващ ход, чиято цел е да обърка политическите му опоненти. А именно - да уволни целия кабинет, начело с министър-председателя Дмитрий Медведев. Който, както знаете, е негова пионка от години.

[caption id="attachment_431869" align="alignleft" width="300"]Владимир Путин Владимир Путин[/caption]

Шокиращото разкритие идва от дипломат от САЩ, който е категоричен, че президентът на Русия в най-скоро време ще обяви, че уволнява цялото правителство, оглавено от Медведев. Майкъл Макол е бил дълги години посланик на САЩ в Москва и твърди, че е много добре запознат с начина на мислене на Владимир Путин. И най-вече с действията му.

Точно заради това Макол смята, че държавният глава ще обяви изненадващото си решение до няколко седмици, а може и дни, разтръбиха руски медии, научиха от vsekiden.com. Според американеца Владимир Путин е може да си позволи лукса да запази икономиката на държавата в сегашното й състояние и трябва да вземе спешни мерки, за да овладее паниката, която вече завладява както обикновените граждани, така и икономическия елит на страната.

Деликатната ситуация принуждава президента да действа изключително внимателно. Малко по-рано днес от Кремъл обявиха, че управляващите ще вземат всички необходими мерки, за да се справят с тежката ситуация на валутния пазар. Припомняме ви, че само за последните няколко дена руската рубла се срина главоломно и вчера едно евро се равняваше на 150 рубли.

Това накара много руснаци да се спуснат презглава към обменните бюра, за да си закупят долари и евро, за да се подсигурят. Централната банка в Москва пък престана да отпуска кредити на физически лица.