Лют скандал разтърси парламента

Лют скандал разтърси парламента
5 (100%) 1 vote

Темата за ромите се превърна в ябълката на раздора в парламента

Лют скандал се развихри в началото на днешното заседание на парламента.

В ябълка на раздора се превърнаха представителите на ромската общност.
Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ромите са извън закона.
За разлика от него, лидерът на ДПС Лютви Местан не бе на същото мнение и ги защити от трибуната на парламента. Той апострофира Симеонов, че няма право им нанася обиди.

Темата за ромите се превърна в ябълката на раздора в парламента

Темата за ромите се превърна в ябълката на раздора в парламента

Валери Симеонов пък се аргументира, че за по-малко от двайсет дни обществото е станало свидетел на няколко случая на бруталност, чувство за безнаказаност и наглост от ромските малцинства.
Валери Симеонов визира случките в Дебелт, където ученик бе подложен на насилие в училищната тоалетна и за битата лекарка в Рковски.
Според него преобладаващата част от ромския етнос живее извън закона, а раждането на деца отдавна се е превърнало в доста доходоносен бизнес.

Веднага последва отговор на Лютви Местан, който заяви от трибуната в парламента, че е недопустимо да се обижда целият ромски етнос.
Местан подчерта, че никой няма право да хвърля обвинения върху цял един етнос заради някакво битово престъпление.
Той посочи, че не може да се хвърля вина върху ромите, които са повече от един милион и се чувстват като граждани на България за различните битови инциденти.
Илия Илиев от ДПС също отговори на упреците на Валери Симеонов от трибуната на парламента, заявявайки, че законите в тази страна важат с еднаква сила за всички.

Съпредседателят на НФСБ репликира лидера на ДПС Лютви Местан, че никъде в декларацията си не е говорил за целия ромски етнос, а за криминално проявени представители на ромската общност.
С по-остър тон той призова Местан да бъде особено внимателен в изказванията си и да не прави опити да прехвърли собствената си ксенофобия, виждания и омраза върху други, пише Блиц.
В заключение Валери Симеонов посочи, че е повече от очевидно, че в ДПС всичко се прави под команда.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар