Съвсем скоро трябва да бъдат представени резултатите от разследването на случая с Валя от Бургас

Близки на Валя от Бургас разкриха причините, поради които разследването на случая отново забуксува.

Те са категорични, че разследването нарочно се бави като се цели да бъдат заличени следите, уличаващи техен колега в извършването на убийството й. Това становище бе изразено в социалната мрежа Фейсбук от близки приятели на Валя от Бургас. Очаква се разследването на случая с Валентина Иванова да приключи до края на настоящата седмица, тъй като наближава срокът, в който криминалистите заети със случая трябва да представят резултатите от свършената от тях работа.

[caption id="attachment_431609" align="alignright" width="300"]Съвсем скоро трябва да бъдат представени резултатите от разследването на случая с Валя от Бургас Съвсем скоро трябва да бъдат представени резултатите от разследването на случая с Валя от Бургас[/caption]

Запознати обаче прогнозират, че срокът ще бъде удължен поне с още едно тримесечие. Близките и приятелите на Валя от Бургас посрещат това забавяне със съмнение. Все още се носи мълвата, че в смъртта на младата жена има замесени полицейски служители. Приятелите й настоява, ако не е така от полицията да изкарат до най-малката подробност всичко, с което разполагат за смъртта й, за да изчистят името си. Припомняме, че още в началото на разследването на случая с Валя от Бургас, категорично бе отхвърлена версията за любовен триъгълник между нея, приятеля й Валентин и друг служител на полицейските власти.

Младата жена изчезна мистериозно на 15 април. За последно тя е била видяна жива около 23.30 ч. в района на Морската гара в Бургас. Малко повече от месец след това (на 19 май), безжизненото й тяло бе открито на вълнолом от страна на Морската гара. То бе в напреднал стадий на разложение. Близките й потвърдиха, че това е нейното тяло, след като извършиха разпознаване по снимки на дрехите, с които тя е била облечена в същия ден, пише pik.bg.

Неотдавна бе тиражирана и версията, че в смъртта на Валя от Бургас е замесена политическа фигура. Някои дори изразиха предположение, че смъртта на медицинската сестра може да се окаже пълен римейк на сестрите Белнейски.