Симеон Сакскобургготски припадна в манастир (ФОТО)

Симеон Сакскобургготски припадна в манастир (ФОТО)
5 (100%) 1 vote

На Симеон Сакскобургготски бе оказана медицинска помощ в покоите на храма

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски припадна в храма „Св. Св. Кирик и Юлита”, намиращ се над Асеновград.

Симеон Сакскобургготски се свлякъл в края на патриаршеската литургия.
Очевидци разказват, че експремиерът пребледнял като платно и започнал да се олюлява.
Малко преди да се свлече на земята, миряни го хванали за ръцете.
Той бил изведен извън препълнения храм от шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив Пламен Узунов и народният представител от ГЕРБ Здравко Димитров.
Симеон Сакскобургготски, който едва пристъпвал бил отведен покоите на храма, където му била оказана медицинска помощ.

Симеон Сакскобургготски бе изведен от храма от шефа на пловдивската полиция Пламен Узунов и депутат от ГЕРБ Здравко Димитров Снимка: в. "24 часа"

Симеон Сакскобургготски бе изведен от храма от шефа на пловдивската полиция Пламен Узунов и депутат от ГЕРБ Здравко Димитров
Снимка: в. „24 часа“

Бившият министър-председател стоял прав повече от три часа по време на съборната архиерейска литургия, която бе отслужена от Негово преосвещенство патриарх Неофит.
В края на молитвата пловдивският митрополит Николай посочи, че присъствието на Симеон Сакскобургготски е знак, че здравата връзка между държавата и църквата все още е жива.
Началото на съборната архиерейска литургия бе дадено точно в 9 ч. вчера.
Стотици миряни от цяла България бяха пристигнали с автобуси, а пътят от Асеновград до върха, където е разположен манастирът бе осеян с транспаранти, на които пишеше „Добре дошъл, Светейший Владико”.

Запознати посочват, че все още продължава делото във ВКС (Върховния касационен съд) по спора за собствеността на манастира, който все още не е решен окончателно.
До самия манастир бяха допуснати само лъскави джипове и лимузини, докато автомобилите на простосмъртните вярващи бяха отбивани половин километър преди него.
След присъстващите бе и бизнесменът Петър Манджуков, който бе провъзгласен за архонт от дядо Николай. Той пристигна с черен джип „Мерцедес GL”.

Митрополит Николай си позволи да дръпне доста остра реч, заявявайки, че още щом оглавил Пловдивската митрополия направил посещение в храма „Св. Св. Кирик и Юлита“, който с решение взето от ОК на БКП бил предоставен на архитектите.
Дядо Николай заяви в прав текст, че вместо в творчески дом святото място е било превърнато в дом на мерзостта и запустението.
Виждайки поругаването му той дал обет пред Господ, че няма да жали сили комплексът да се превърне отново в манастир, пише „24 часа”.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар