Димитър Ламбовски не знае какво е работил Петко Сертов във фирмата му

Работодателят на Петко Сертов – Димитър Ламбовски хвърли бомба с това признание.

Той подчерта, че не знае какво е работил Петко Серов в бизнеса му. Димитър Ламбовски посочи, че преди 2010 г., когато е бил задържан Ангел Божилов (по-късно бе освободен), е настъпила мистерия и все още не може да разбере дали има чадър върху тази структура. Според него Петко Сертов не е бил в течение на този случай.

[caption id="attachment_431555" align="alignright" width="300"]Димитър Ламбовски не знае какво е работил Петко Сертов във фирмата му Димитър Ламбовски не знае какво е работил Петко Сертов във фирмата му[/caption]

По отношение на твърденията на журналистката Маргарита Михнева, че Петко Сертов се е самоубил, Димитър Ламбовски посочи, че има вътрешното убеждение, че е жив. Стана ясно, че ексшефът на ДАНС е бил част от офшорката "Вивид Пауър", която е купила ток за 15 милиона евро от борсата в южната ни съседка Гърция, но който не е бил платен след това. По-късно въпросният ток е бил продаден отново на негова фирма в Турция,. Ламбовски посочи, че се познава с Петко Сертов от осем години и му е станало интересно, че Божилов не е бил наясно, че се познават, при положение, че съвсем скоро били с тях на сватба.

Той бе категоричен, че има време да се разбере какво се е случило с първия шеф на ДАНС като подчерта, че не се страхува за него, а за себе си, тъй като се случват изключително странни неща в „тази компания”. Ламбовски добави разтревожено, че единият от хората, продал тази компания вече не е измежду живите. Той посочи, че в последната среща, която е имал Петко Сертов, е говорил за хемороиди с Иван Кутевски. Ламбовски бе категоричен, че по никакъв начин не използва ексшефа на ДАНС за разчистване на сметки, пише pik.bg.

Припомняме, че Петко Сертов изчезна на 5 декември. Той е напуснал жилището си, без да вземе със себе си мобилните си телефони. Притеснена, на следващия ден съпругата му Емилия Сертова е подала сигнал за изчезването му. Според последните данни, автомобилът, с който се е движил Петко Сертов е преминал границата ни с Гърция, откъдето се предполага, че е отлетял за САЩ.