Петко Сертов е избягал през Гърция, за да не бъде заловенПетко Сертов е получавал заплахи още докато е бил начело на ДАНС

Петко Сертов вече се намира във Франция или в САЩ. Това разкриват източници от спец службите, които се занимават с изчезването на бившия шеф на ДАНС. Който е в неизвестност от миналия петък. Според разследващите разузнавачът е отпрашил отвъд океана през Гърция, където последно е била забелязана колата му. В САЩ Петко Сертов се е срещнал с тайните служби на страната, които са му осигурили закрила, тъй като за живота му има реална опасност.

[caption id="attachment_431480" align="alignleft" width="300"]Петко Сертов се издирва и от Интерпол Петко Сертов се издирва и от Интерпол[/caption]

Открай време се знае, че бившият шеф на ДАНС е човек на САЩ и на Франция. Той беше единственият българин с официална покана да присъства на церемонията по встъпването в длъжност на президента на Америка Барак Обама преди няколко години. Според хората от специалните служби на България съпругата на Петко Сертов знае много добре къде се намира мъжът й, но го крие, за да го предпази.

Подозрение буди фактът, че тя е подала сигнал за изчезването му едва 14 часа след като той е излязъл от дома им в петък вечерта. А е ожела да го направи още по-късно самата вечер, но вместо това удобно е изчакала до сутринта, предават от vsekiden.com. Целта й е била да успее да спечели достатъчно време за съпруга си, за да може той да се добере до Гърция и от там да отправи за САЩ.

Друга версия, по която работят разследващите е, че Петко Сертов се укрива във Франция, където е стигнал през Румъния. А колата, в която се предполага, че е бил, нарочно е била закарана от нает шофьор до границата с Гърция, за заблуда на разследващите. Оказа се, че Петко Сертов има защо да се бои за живота си, тъй като е получавал заплахи още докато е бил шеф на ДАНС.