Яхтата на милионерите Братя Диневи е върхът на лукса

Поредната ексцентрична прищявка на Братя Диневи намирисва на лукс, какъвто дори на султана на Оман му се свиди да си осигури – коментира „Уикенд”. Най-големите баровци по Южното Черноморие са поръчали изграждането на концертна зала за камерен оркестър на една от тузарските си яхти – „Патриот 2” – съобщава изданието. За целта двамата милионери са наели турска фирма, специализирана в оборудването на плавателни съдове. Реконструкцията ще излезе над 1,2 милиона евро по предварителни сметки, а богаташите е трябвало да получат специално разрешение за ремонта от седалището на италианския производител „Ферети груп”. Компанията, лидер в производството на луксозни яхти, е изключително взискателна към клиентите си, като проучва бизнеса им по няколко месеца, преди да приеме поръчка. Всяко изменение на фабричния модел трябвало да се съгласува с фирмата.

[caption id="attachment_431436" align="alignleft" width="300"]Яхтата на Братя Диневи стига за 4 часа до Истанбул Яхтата на Братя Диневи стига за 4 часа до Истанбул[/caption]

Братя Диневи в крайна сметка получили зелена светлина от Болоня и наели дизайнери и специалисти по акустика, които да оформят залата с големина 8 на 14 метра. В нея спокойно може да разположи инструментите си музикална група от 5 до 8 музиканти, както и камерен хор, който да изпълнява акапелно класическа музика. Луксозните яхти са голямата страст на Братя Диневи, които започват трупането на богатството си още през 1988 г., когато са съответно на 23 и на 21 години. Само спалното бельо на яхтата струва 50 хиляди евро – изтъква изданието. Всички мебели на палубата са в бяло, там има и джакузи, а спалнята и банята към нея са с френски прозорци. Лодката на Братя Диневи е дълга близо 26 метра, двата й двигателя развиват по 1823 конски сили, стига за 4 часа от „Марина Диневи” до Истанбул. Има непрекъсната безжична връзка с интернет навсякъде по света през сателит. Яхтата е напълно климатизирана, като притежава и специална жироскопна система – научаваме от изданието.