Бурята на века удави Великобритания (Снимки)

Бурята на века удави Великобритания (Снимки)
3 (60%) 1 vote

Великобритания заплашена от бурята на века, властите готови за евакуация

Великобритания тази година се превърна в любима спирка на почти всички циклони, тайфуни и урагани, които поразиха Атлантика. Островната държава претърпя жестоки наводнения, бури и тайфуни, а сега се задава и бурята на века.

Кралството се подготвя да посрещне едно от най-страшните бедствия на годината. Метеоролози обявиха жълт код за цялата страна и описаха явлението като „бурята на века“.

Силните ветрове вече удариха северозападните брегове на Острова и още във вторник вечерта и трябваше да стихнат до четвъртък сутринта, се посочва в доклада на Met Office, който обяви код жълто за споменатите региони и оранжево (втора степен) за Шотландия. За жалост прогнозите се оказаха твърде оптимистични, тъй като ситуацията вече е повече от критична. А местните определиха днешния ден като „най-черната сряда“ на века.

Бурята на века удари Великобритания

Бурята на века удари Великобритания

От британската метеорологична прогнозираха буря със силни ветрове, които ще достигнат до около 130 километра в час и възможности за валежи на сняг. Реалната картинка е далеч по-зловеща—17 000 в Шотландия са без ток, наводнени са десетки крайбрежни райони, има опасност и от цунами.

Крайбрежните райони за под вода, има опасност и от цунами

Крайбрежните райони за под вода, има опасност и от цунами

Службата публикува и сателитна снимка на „метеорологичната бомба“, която се формира южно от Гренландия, пише dailymail.co.uk.

burq 18

От тази нощ са отменени курсовете на повечето фериботни линии във Великобритания, също така са спрени и влаковете в някои части от страната, където бурята ще бъде най-силна. Очаква се силни ветрове да достигнат скорост до 130 километра в час, а според прогнозите вълните, които ще ударят северозападния британски бряг, и части от северна Ирландия да достигнат височина до 18 метра.

Метереоролози предвиждат още, че освен масови наводнения след бурята на века ще има и втора вълна, но този път не от дъжд и вятър, а от сняг. За утре се предвижда обилен снеговалеж в централна и южна Шотландия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар