Днес СДВР ще даде пресконференция по случая с мистериозното изчезване на Петко Сертов

Мистериозно изчезналият Петко Сертов се обадил на близките си и ги успокоил, че е жив.

Тази сензационна информация бе публикувана на страниците на Информационна агенция „Блиц” като посочват, че се позовават на сведения на високопоставени източници. На този етап никой от разследващите случая с мистериозното изчезване на Петко Сертов не е коментирал достоверността на тази информация. Единственото, което официално са потвърдили от МВР е, че на този етап не разполагат с данни за насилие.

[caption id="attachment_431209" align="alignright" width="300"]Днес СДВР ще даде пресконференция по случая с мистериозното изчезване на Петко Сертов Днес СДВР ще даде пресконференция по случая с мистериозното изчезване на Петко Сертов[/caption]

Според неофициална информация, една от водещите версии, по които работят полицейските власти е, че Петко Сертов е станал жертва на пътен инцидент. Именно поради тази причина стотици полицаи от страната и столицата обикалят из деретата в близост до пътя в периметър от около 150 км. от София в търсене на ексшефа на ДАНС, пише „24 часа”. Преглеждат се записи от охранителни камери с надеждата, че ще се установи посоката, по която е поел. Униформените са иззели и записите от видеонаблюдението на частни обекти около блока, в който живее Петко Сертов като се надяват поне от там да изникне някаква следа.

Вчера вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че все още нямат информация за местонахождението на Петко Сертов и допълни, че ексшефът на ДАНС няма лично оръжие. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бе категоричен, че не разполага с информация за извършено престъпление. Днес в 10 ч. в СДВР Светлозар Лазаров заедно със заместника му Георги Костов и директора на столичната полиция Младен Маринов ще дадат пресконференция.

Позовавайки се на свои източници, „24 часа” посочва, че на този етап няма данни Петко Сертов да е бил отвлечен или принуден по някакъв начин да отиде някъде против волята си. Почти отпада хипотезата, че първият шеф на ДАНС е напуснал дома си, за да сложи край на живота си. От показанията дадени от съпругата на Петко Сертов – Емилия става ясно, че това не е първият път, в който напуска дома си, без да вземе мобилните телефони със себе си.