Шоуменът Слави Трифонов подава ръка на певеца

Слави Трифонов и Би Ти Ви спасяват легендата на българската естрада Борис Гуджунов – пише „България днес”. „Така е. Готови сме да помогнем на г-н Гуджунов с всичко, което му е необходимо, за да оправи здравословното си състояние – парични средства или помощ към пенсията. Още не сме уточнили с него самия от какво точно има нужда, но и това ще стане в близките дни” – съобщава пред изданието пиарката на фирмата на Слави Боряна Бонева. Ден преди това в продуцираното от Дългия предаване „Гласът на България” шефът на Ку-ку бенд Евгени Димитров-Маестрото заяви: „Ние заедно с Би Ти Ви не сме безразлични към съдбата на един от емблематичните представители на българската естрада Борис Гуджунов. Не е нормално като народ и държава да отхвърляме по този начин хората, които са ни карали да се чувстваме горди и са допринесли за самочувствието ни като европейска нация. Затова ще поемем всички ангажименти за каквото е нужно да помогнем за лечението на Борис Гуджунов”.

[caption id="attachment_431126" align="alignleft" width="300"]Борис Гуджунов Борис Гуджунов бе приет в болница[/caption]

След думите му журито в предаването – Десислава, Наско, Миро и Орлин Горанов изпяха емблематичната песен на естрадния изпълнител „Надежда”. „Загубил съм надеждата си, всякаква. Въпреки че изпях песента „Надежда”. Но аз загивам, това е” – изплака болката си Борис Гуджунов, който наскоро преживя неприятен инфаркт. Съдбата на певеца трогнала Слави Трифонов и той заръчал на пиарката си да проучи как да се помогне на Гуджунов. Днес „слънчевото дете” на родната естрада живее с инвалидна пенсия от 200 лв. Има 30 години на естрадния подиум и само 6 години трудов стаж – разкрива изданието. Естрадният ни ас и до днес трудно се възстановява от тежката сърдечна операция, при която му поставят изкуствена клапа след преживян инфаркт.