Защо изчезването на Петко Сертов шокира Сергей Станишев?

Защо изчезването на Петко Сертов шокира Сергей Станишев?
5 (100%) 1 vote

Петко Сертов е близък приятел на Сергей Станишев

Мистериозното изчезване на ексшефа на ДАНС Петко Сертов доведе до тотален шок представителите на БСП и най-вече експредседателя на партията Сергей Станишев.

Източници от „Позитано”20, са заявили пред Информационна агенция „ПИК”, че най-шокиран от мистериозното изчезване на Петко Сертов е бившият председател на партията-столетница – Сергей Станишев.
Той упорито продължава да мълчи по случая, макар неколкократните опити на колегите да се свържат с него.
Запознати припомнят, че именно Сергей Станишев бе този, който назначи Петко Сертов за шеф на родното МВР с основна цел да намали мощта на тогавашния вътрешен министър Румен Петков.
Сергей Станишев и крайно притеснен от мистериозното изчезване на Петко Сертов, с когото са близки приятели и за момента се въздържа да коментира случая.
Ръководните фактори от БСП също запазват мълчание за момента.

Петко Сертов е близък приятел на Сергей Станишев

Петко Сертов е близък приятел на Сергей Станишев

Малко по-рано днес стана ясно, че трети мобилен апарат на Петко Сертов е бил локализиран в гориста местност от клетка на мобилния оператор, който използва.
Заради мястото, на което се твърди, че е засечен трети телефон на Сертов, вестник „Стандарт” публикува на страниците си, че не се изключва вероятността да се е самоубил, пише pik.bg.
Журналистът Тихомир Безлов пък заяви в ефира на БНТ, че според начина, по който Петко Сертов е напуснал дома си, става дума за конспиративна среща.
Бившият шеф на НСС – ген. Атанас Атанасов пък коментира в ефира на Нова тв, че не може изчезването на Сертов да се превърне в новина номер едно за държавата и да се загърбят важни теми като „Южен поток” например.

Ген. Атанасов изрази недоумение от назначаването на Петко Сертов като шеф на ДАНС и допълни, че потенциала му е като на кабинетен учен.
Според него това назначение е направено, за да може да се действа зад гърба му.
Все още няма официална информация по случая от МВР като се изключи това, че вътрешният министър обяви, че Петко Сертов е обявен за общонационално издирване.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар