Слави Бинев оглавява друга комисия в НС

Слави Бинев оглавява друга комисия в НС
5 (100%) 1 vote

Слави Бинев ще оглави спортната комисия

Слави Бинев не устоя на обществения и политическия натиск и подаде оставка като председател на културната комисия (Комисията по култура и медии) в парламента. Той обаче ще оглави друга комисия в Народното събрание – постоянната спортна комисия (Комисията по младежта и спорта).

Информацията бе съобщена от „24 часа” като медията посочва, че се позовава на добре осведомени източници.
Старото председателско място на Слави Бинев ще бъде заето от бившия ректор на УНСС, който понастоящем е депутат от АБВ – проф. Борислав Борисов.
Твърди се, че представители на управляващите партии в Народното събрание са провели неофициално събиране, за да измислят начин за потушаване на непрестанните протести на гилдиите заради Слави Бинев.
В крайна сметка било взето решението да разменят Слави Бинев и проф. Борислав Борисов.

Слави Бинев ще оглави спортната комисия

Слави Бинев ще оглави спортната комисия

Предложението за размяната било лансирано от председателстващия Съюза българските артисти – Христо Мутафчиев.
Пред „24 часа”, той заявява, че е направил това предложение в името на взаимния компромис, тъй като чисто процедурно, това било единственото решение и победа на каузата на артистичните среди.
Очаква се размяната на председателите на комисиите да мине през пленарна зала още днес.
Днес СЕМ също ще се занимае с депутата Слави Бинев, след като е получена жалба от него още в петък.
В жалбата народният представител се оплаква от обществените медии, които според твърденията му, довели до мощната кампания срещу него.

Слави Бинев твърди, че липсва равнопоставеност и се жалва, че гледната му точка не била чута в обществения ефир, за разлика от нападките срещу него.
От СЕМ са поръчали мониторинг на БНР и БНТ, за да бъде извършена проверка дали са верни обвиненията, отправени от Бинев.
След като подаде оставката си като председател на културната комисия в НС, Слави Бинев заяви, че мафията не е успяла да го убие, но се жалва, че културата и медиите спокойно биха могли да пият вино от черепа му.
Междувременно съпредседателят на ПФ Валери Симеонов заяви, че не е обсъждано дали Бинев ще оглави спортната комисия, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар