Слави Бинев се оттегли след като по-рано днес обяви, че няма намерения да подава оставкаСлави Бинев най-накрая клекна пред всенародното недоволство

Слави Бинев подаде оставка! Новината дойде буквално преди минути след проведен брифинг в Парламента. На него Валери Симеонов - съпредседател на Патриотичния фронт обяви, че скандалният политик се е отказал от поста си председател на комисията за култура и медии в Народното събрание. Очевидно Слави Бинев все пак е клекнал пред всенародното недоволство, което обхвана страната след новината за назначението му. И се е оттеглил доброволно.

[caption id="attachment_431037" align="alignright" width="300"]Слави Бинев Слави Бинев[/caption]

Въпреки че по-рано днес самият той обяви, че няма никакви намерения да подава оставка. И не само това. Бинев заяви, че не е съгласен с бюдета, предвиден за култура за следващата година и възнамерява да поиска от Правителството да му отпусне още пари. Не е ясно какво се е случило след това му изявление, което да го накара да размисли и да се оттегли от поста си.

По време на брифинга Валери Симеонов не скри, че за решението на Слави Бинев е повлияло и случващото се през последните дни, а именно недоволството на хората, в което се включиха и видни деятели на изкуството и културата у нас. По думите на Симеонов, кампанията срещу Бинев е била изключително грозна и унизителна, предават от Агенция ПИК. И окачестви създалото се напрежение като режисирано.

Оставката на Слави Бинев беше приета и той беше оттеглен от председателското място. Самият скандален политик заяви, че за изминалите десет дена е направил за културата на България много повече, отколкото някои от предшествениците си. От патриотичния фронт няма да предлагат нова кандидатура за поста му.