Братът на Юри Галев бе покосен от рак

Трагедия споходи семейството на единия от скандалните дупнишки бизнесмени – Юри Галев.

Братът на Юри Галев – Александър е издъхнал на 48-годишна възраст. Според информацията, той е бил покосен от рак. Близки и приятели на Александър Галев се стекоха в събота в с. Бели Искър, за да го изпратят в последния му земен път, пише „Вяра”. До последния си дъх, братът на Юри Галев стопанислал хижата на връх Мусала.

[caption id="attachment_431011" align="alignright" width="300"]Братът на Юри Галев - Александър и съпругата му Пенка Братът на Юри Галев - Александър и съпругата му Пенка[/caption]

Тъжната вест за кончината на Александър Галев бе потвърдена и от публикацията на съпругата му Пенка във Фейсбук. Пенка Галева е написала „Почивай в мир, моя любов”, а под публикацията й, стотици приятели са изказали съболезнованията си към нея и синът им Слави. Близки на семейството посочват, че Александър изживял изключително тежко загубата на брат си Юри, който бе убит през 2010 година. Хората, познавали отблизо Александър Галев твърдят, че е бил изключително добър и услужлив човек, който обаче за съжаление понесъл много разочарования от живота.

Близки до семейството на брата на Юри Галев разкриват, че Александър понесъл много тежко всички разочарования, пред които го изправял животът. Малцина били приятелите, които му подали ръка в трудните моменти. Известно време Александър Галев бил на лечение в Турция, а съпругата му Пенка изминала хиляди километри със семейния автомобил в търсене на помощ.

След връщането си в България, Александър Галев бил хоспитализиран в самоковската болница, където се чувствал видимо по-добре. Близки на Александър разкриват, че след като бил изписан от болницата се върнал към нормалния ритъм на живот. Много обичал да си хапва тулумбички и тригуни, подкрепени с боза. Отново карал джипа си и се върнал да живее на село при родителите си, където често можело да бъде забелязан да играе карти с приятелите си. Запознати припомнят, че братът на Александър – Юри Галев е бил единственият, дръзнал да противоречи на мутрите на ВИС в региона на Самоков и поради тази причина бил застигнат от куршум на 20 юни преди четири години, пише Блиц.