Борисов лично предложил на Петко Сертов да оглави БОРКОР след палежа на родната му къща

Малко след безследното изчезване на ексшефа на ДАНС Петко Сертов стана ясна топлата му връзка с премиера Бойко Борисов.

Според отлично осведомени източници, именно Бойко Бориков е бил човекът, който е предложил на Петко Сертов държавна протекция след палежа на родната му къща в Копривщица на 9 февруари 2011 година. Запознати подчертават, че Петко Сертов е минавал за опонент на Борисов от времето на предишния кабинет на Сергей Станишев. Офертата на Борисов включва и изненадващото предложение Петко Сертов да оглави службата за борба с корупцията БОРКОР.

[caption id="attachment_431004" align="alignright" width="300"]Борисов лично предложил на Петко Сертов да оглави БОРКОР след палежа на родната му къща Борисов лично предложил на Петко Сертов да оглави БОРКОР след палежа на родната му къща[/caption]

Почти четири години след палежа на родния дом на Петко Сертов, полицейските власти все още не са изяснили извършителя на палежа, както и неговите мотиви. По това време обаче по медиите се промъкнаха подозренията, че пожарът на къщата на Петко Сертов в Копривщица е умишлен и става въпрос за провокация. Това, което прави впечатление е фактът, че след като Петко Сертов оглавява службата, нападенията над него са престанали. Съществува и още един любопитен детайл – само ден след подпалването на къщата на Петко Сертов в Копривщица, бе поставена и бомбата в редакцията на вестник „Галерия”. И това престъпление остана неразкрито, въпреки множеството клетви на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че ще направят всичко необходимо виновникът да бъде издирен.

След като по-рано днес медиите гръмнаха с информацията за изненадващото изчезване на ексшефа на ДАНС, коментатори веднага побързаха да възкресят призрака за някогашната епична схватка между лобитата на Алексей Петров, Петко Сертов и Иван Драшков в ДАНС. Алексей Петров минаваше за съпричастен към лобито на Петко Сертов, докато пък във враждуващия лагер бяха бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, настоящият шеф на ДАНС – Владимир Писанчев и Иван Драшков. По-късно Писанчев и Йовчев успяха да се отскубнат от сянката на Иван Драшков, пише pik.bg.