Хрисим Хрисим е бил застрелян от не повече от 2-3 метра разстояниеХрисим Хрисимов е отказал да влезе в програма за защита на свидетелите

Хрисим Хрисимов е бил разстрелян почти от упор. Това издават източници от полицията, занимаващи се с разследването на убийството на основния свидетел срещу Йоско Костинбродския. Мъжът е бил застрелян от разстояние не повече от 2-3 метра, в гърба, а убийците му са минимум трима. Това разказват свидетели на показното убийство в четвъртък вечерта.

[caption id="attachment_430969" align="alignright" width="300"]Хрисим Хрисимов беше застрелян пред клуба си Хрисим Хрисимов беше застрелян пред клуба си[/caption]

Именно заради близкото разстояние осем от 15-те изстреляни куршума са попаднали в тялото на жертвата. Убийците изчакали Хрисим Хрисимов да заключи вратата на клуба си и започнали да стрелят в него. За престъплението са били задържани трима от Килърите 4 - Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и Иван - синът на Йоско Костинбродския.

Те обаче имат алиби за момента на убийството, а и по ръцете им не са открити следи от барутни частици. Което изключва възможността някой от четиримата да е физическият извършител на убийството. Все още обаче не е изключена възможността някой от тях да е поръчителят на разстрела.

Според запознати Хрисим Хрисимов е бил следен заради ключовата си роля в делото за убийството на Фатик. За последно мъжът е бил в съда, за да даде показания срещу Йоско Костинбродския и бандата му на 19 ноември. Трябвало е да присъства и на заседанието в петък, ден след убийството му. Любопитното е, че през годините на Хрисим Хрисимов периодично му е била предлагана охрана, както и възможност да влезе в програма за защита на свидетелите. Той обаче категорично отказвал, научиха от БЛИЦ.

Вътрешният министър Веселин Вучков също потвърди пред Нова ТВ, че убитият е отказвал защита, въпреки съществуващият риск за живота му.